Här är de mest finansierade Fintech-startups över hela Amerika

0 Shares

Vad har Kalifornien, New York, Illinois, Georgia och North Carolina gemensamt? De mest finansierade nystartade fintech-startupsna i deras tillstånd är värda över en miljard dollar värdering.

Fintech, en portmanteau av frasen “finansiell teknik”, hänvisar till den växande teknikindustrin och den populära startnischen med fokus på att hitta nya sätt att hantera ekonomi. Tänk Mr. Robot, men utan de apokalyptiska resultaten. Hittills. I vilket fall som helst har fintech-startbommen lett till att många branschexperter håller ett vakande öga och CB Insights är inget undantag.

Startups, efter stat

Fintech-startups och deras finansiering samlas i bilden nedan, med en viktig varning: CB Insights såg bara lämpligt att inkludera startups med $ 100 000 eller mer i finansiering och som senast såg en finansieringsrunda så sent som 2015. Som ett resultat, bara 38 stater gjorde nedskärningen. Det antalet är fortfarande ganska imponerande och belyser den snabba ökningen av fintech i teknikvärlden. Här är kartan och du kan kolla in en större version här.

Vad sägs om de minst välfinansierade för att klara av?

”I andra änden av spektrumet,” noterar CB Insights, ”har över hälften av företagen på vår lista samlat in mindre än 50 miljoner dollar. LumoXchange (Arkansas, $ 200 000 insamlade) och CreditPoint-programvara (Oklahoma, $ 1,1 miljoner insamlade) är de minst välfinansierade fintech-startups på vår karta. ”

Bara 12 stater misslyckades med att göra kartan. Fintechs behov tycks täckas väl av de 38 representerade staterna.

Enhörningarna

De enhörningar jag nämnde högst upp i artikeln? CB Insights listar dem som SoFi i Kalifornien, Oscar i New York, Avant i Illinois, Kabbage i Georgia och AvidXchange i North Carolina. Klicka igenom för att kolla framstegen hos någon av dem: De är de mest uppskattade nystartade företagen i USA, och världen tittar på.

Läs mer om fintech-sektorn här på TechCo

0 Shares