Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

HandShaker för Android och macOS Filöverföring

HandShaker är en alternativ app för Android File Transfer som låter dig arbeta med dina Android-telefonfiler på din Mac-dator. OS X har inte så många appar tillgängliga som fungerar med Android-enheter. Det enda enkla sättet att överföra filer från din telefon till din Mac är att använda den Google-byggda Android File Transfer-appen för macOS och Linux.

Av någon anledning ger Android File Manager problem för användare som har försökt ansluta sina Google Pixel-telefoner till sin Mac-dator. Vårt inlägg om att installera Windows- och Mac-datorer med USB-drivrutiner har fått flera kommentarer där användare inte kan ansluta sina Google Pixel-telefoner. Vi har använt HandShaker flera gånger tidigare, men aldrig riktigt rekommenderat det eftersom det gör att du installerar sin egen APK först på din telefon först; och ärligt talat fungerade Android File Transfer alldeles utmärkt.

För Windows-användare: Ladda ner HandShaker: Android Files Manager för Windows

HandShaker byggdes av Smartisan för deras Android-enheter, men som tur är fungerar det med nästan alla telefoner och surfplattor. Som nämnts tidigare är Android File Transfer mycket gammal och i behov av en uppdatering av Google. Smartisan har designat och utvecklat ett helt nytt synköverföringsprotokoll för att åtgärda många av problemen med befintliga Android synköverföringsprotokoll. Detta ger mycket bättre säkerhet, stabilitet och förbättrade överföringshastigheter.

HandShaker för Android och Mac

Skärmdumpen du ser ovan är vad du får när du är klar med att konfigurera appen på din Android-telefon och Mac. Vi kommer till det senare, men låt oss först se hur vi ställer in det.

Steg 1 – Ladda ner HandShaker för Mac (eller Windows) och installera den på din dator precis som alla andra appar.

Steg 2 – När installationen är klar kommer du att se följande skärm när du startar HandShaker-appen.

HandShaker för Android och macOS Filöverföring 1

Steg 3 – Anslut nu din telefon med USB-kabeln till din Mac-dator. Så snart du gör det kommer du att få en skärm som visas nedan. Tryck på Visa för att fortsätta.

Handshaker på Android

Steg 4 – Därefter öppnas din Android-webbläsare (Chrome eller någon annan) och du kommer att uppmanas att ladda ner en fil som heter HandShaker-official.apk – alternativt kan du hämta den härifrån: Ladda ner HandShaker.apk

Steg 5 – Installera appen på din telefon.

HandShaker för Android och macOS Files Transfer 2

Steg 6 – Efter appinstallationen måste du ta bort och ansluta USB-kabeln (från din telefon eller dator) för att återställa anslutningen.

Steg 7 – Så snart du pluggar in din telefon igen kommer du att se en uppmaning på din Android-telefonskärm som frågar om du vill ställa in HandShaker som standardåtgärd. Du kan hoppa över den här delen för nu (om du bara vill prova) och tryck på OK för att fortsätta.

HandShaker Android Standardval

NOTERA: Om steget ovan inte fungerar och ingenting visas på din Mac-skärm, se till att du har aktiverat USB-felsökningsalternativet på din enhet. Läs: Hur du aktiverar USB-felsökningsalternativ i Android-enheter.

Steg 8 – Det är allt! Därefter kommer du att kunna se alla dina Android-telefonfiler på din Mac-dator som skärmdumpen nedan.

HandShaker Mac Android-filer

När du får appen att fungera behöver du inte upprepa stegen ovan igen. Allt kommer att fungera precis som Android File Transfer när du ansluter din telefon till din Mac igen.

Som du kan se på skärmdumparna kommer den här appen att ge dig ett trevligt gränssnitt för att komma åt dina Android-telefonfiler från din Mac. Du kommer åt alla dina foton, musikfiler, videor och filer som du har laddat ner till din telefon. Och det finns också en sektion för att bläddra i alla dina telefonminnesfiler.

Du kan välja enskilda filer och öppna dem direkt från din telefon, till skillnad från Android File Transfer där du måste överföra varje fil till din dator först för att öppna den. Du kan enkelt välja dina foton, videor och andra filer för att radera eller kopiera dem någon annanstans.

Du kan också ladda ner HandShaker från Mac App Store.

När du börjar använda appen kommer du att märka att den är mycket bättre än standardfilöverföringen för Android. Det är en fantastisk app, och vi är säkra på att du kommer att gilla att använda den.