Hands on: Moto G200 recension

0 Shares

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

Motorolas G-serie av smartphones har alltid varit ett solidt val för den budgetmedvetna, med sina stora batterier, robusta design och låga priser som gör dem till ett tilltalande val för människor som bara behöver en daglig förare. Men 2021 innebar en intressant förändring för varumärket, och Moto G200 är det bästa exemplet på detta skifte.

Några av dessa nya Motorola G-telefoner började vandra från budgetmarknaden till mellanklassen; det började med en högupplöst kamera här, en topp-end chipset där, och nu tittar vi på telefoner som Moto G200 som har mycket gemensamt med din topp-end Samsung Galaxy S21 och OnePlus 9.

Uppenbarligen en efterföljare till Moto G100, men utan tvekan mer lik Moto Edge 20 Lite, G200 är inte bara årets Moto G-telefon i toppklass (inte företagets topptelefon, som Moto Edge). 20 Pro tar den titeln), men det är den bästa M-logo-smarttelefonen vi har testat hittills.

Den kraftfulla processorn, imponerande huvudkameran och snabba displayen, i kombination med det låga priset och åtgärdandet av några av de problem som har plågat tidigare Moto-telefoner, gör detta till ett bra köp. Vi har testat det kort, och även om vi inte har haft tillräckligt med tid för att skriva en fullständig recension, här är våra första intryck.

Moto G200 pris och tillgänglighet

Moto G200 presenterades i november 2021 och började säljas i december.

Vi har det brittiska priset på telefonen, där den kostar £399,99 (ungefär $530, AU$740), men vi har inte hört något om global tillgänglighet ännu. Om den lanseras i USA kan den få ett annat namn – Moto G 5G Plus såldes i USA som Motorola One 5G, och vi har sett många fler exempel på att företaget fifflar med namn mellan regioner.

Till det priset är detta inte tekniskt sett den dyraste Moto G-telefonen, eftersom G100 kostade £449 (cirka $620 eller AU$810) men med en varning – att köpa den enheten gav dig också ett stativ och kabel för Ready For-tjänsten (mer om det senare). Med G200 får du bara mobilen, så om du för en sekund ignorerar kringutrustningen är detta andligt sett den bästa Moto G-telefonen.

Ändå gör specifikationerna telefonen till en rival till $799 / £769 / AU$1 249 Samsung Galaxy S21, $729 / £629 (ca AU$940) OnePlus 9 eller $799 / £779 / AU$1 349 iPhone 13. Så det är ett bra värde- förslag för pengar.

Design och visning

Det här är definitivt en Moto G-telefon – den är enorm. Med en skärm på 6,8 tum är detta den största telefonen från företagets budgetlinje, och den syns bara genom att hålla i den.

Den skärmen har en FHD+-upplösning, som praktiskt taget alla mobiler gör, men en uppdateringsfrekvens på 144 Hz är en minskning av de 120 Hz som de flesta telefoner till den här prisklassen har (och många fler premium). Effekten av detta är att rörelser verkar mjukare, vilket är en trevlig bonus när du spelar spel eller sveper genom flöden på sociala medier.

Moto G200 har dock en LCD-skärm, medan de flesta konkurrenter har AMOLED- eller OLED-skärmar, och i det fantastiska spelet smartphone släpar LCD-skärmen efter. Färgerna är inte lika levande och kontrasten är inte som definierad på en LCD-skärm.

Vi sa att Moto G200 är stor, vilket kan avskräcka människor med mindre händer. Det gör dock enheten bra som en streamer, eftersom den rikliga skärmfastigheten ger dig mer detaljer när du ser ett TV-program på bussen eller tittar på en film i sängen.

Ett av våra största problem med Motorola-telefoner har sedan en tid tillbaka varit deras temperamentsfulla fingeravtrycksläsare – den på G100 kändes som att rulla en 20-sidig tärning för att se om du skulle få tillgång. Tack och lov är det problemet fixat med G200, och det kändes underbart smidigt att låsa upp enheten.

Tyvärr har Moto G200 inget 3,5 mm hörlursuttag, och om vi inte har fel är detta den första enheten i G-serien som missar den här funktionen. Ett tecken i tiden, eller bara en försummelse för att kompensera för styrkretsen eller batteriet? Vi kan bara gissa.

Telefonens baksida i plast böjer sig för att möta displayen, så vi tyckte att Moto G200 var ganska bekväm att hålla i, åtminstone för en så stor telefon. På baksidan är tre linser monterade individuellt i sina egna cirklar. De sticker inte ut för långt, men telefonen vinglar något när den placeras plant på en yta.

Kameror och batteritid

Moto G200 har tre bakre kameror. Det viktigaste är den första 108 MP-kameran vi har sett i en Moto G-telefon, även om det inte är den första som företaget har använt, och absolut inte den första i telefoner till detta pris.

Vissa kan med rätta ifrågasätta behovet av en superhögupplöst kamera som den i en smartphone, även om sensorn har några användningsområden. För det första är det bra för digital zoom (som i princip är beskärning). För det andra använder den pixelbinning (där enskilda pixlar kombineras till större) för att “se” mer ljus, vilket resulterar i en bild med lägre upplösning. Detta är särskilt användbart för nattfotografering.

Därefter finns det en 8 MP ultrabred kamera som används för att ta bilder med ett stort synfält, som av ett landskap eller en stor grupp människor. Sedan finns det en 2MP djupsensor som hade tvivelaktig användning. På framsidan finns en 16 MP selfiekamera.

För ett år sedan skrev vi av kamerakapaciteten för i princip alla Motorola-telefoner vi testade, men nyligen har vi märkt oss imponerade av bilderna som tagits med mobilerna. Det verkar som att förbättringar av hårdvara och scenoptimeringsprogram har gått hand i hand för att göra Moto G200 till en ganska bra kameratelefon för sitt pris.

Nu till batteriet. Det är 5 000 mAh, vilket är ganska gigantiskt för en smartphone, men är en storlek som används av många budgettelefoner. Vi fann att enheten hade gått igenom en dags användning och vi tittade inte ens på laddaren förrän långt in på en andra dag – vi måste dock genomföra en fullständig granskning och noggrann testprocess för att bättre uppskatta dess batterilivslängd.

Laddning är en svag punkt eftersom Moto G200 vid 33W inte bara laddar långsammare än andra telefoner med samma specifikationer, utan långsammare än andra mobiler till samma pris, med Xiaomi och Realme, i synnerhet, omfamnar snabbladdning.

Med den hastigheten tar telefonen ungefär en timme att ladda ett fullt batteri. Det finns inte heller någon trådlös eller omvänd trådlös strömförsörjning, även om det är förståeligt eftersom det bara finns så mycket du kan begära.

Specifikationer, prestanda och mjukvara

Stjärnan i Moto G200:s show är förmodligen dess Snapdragon 888 Plus – det är en förbättrad version av chippet som finns i Samsung Galaxy S21, OnePlus 9, Xiaomi 12 och många fler flaggskeppstelefoner från 2021.

Det stämmer, G200 är faktiskt mer kraftfull än dessa toppenheter, även om skillnaden kommer att vara för marginell för att uppmärksammas av de flesta användare. Faktum är att bara hårda telefonfans verkligen kommer att märka skillnaden mellan 888 Plus och ett mellanklasschip – men det finns tillfällen då förbättringen är påtaglig.

Vi testade massor av spel och fann Moto G200 utmärkt för spel. Inte bara är styrkretsen kraftfull, utan 144Hz skärmuppdateringsfrekvens, stort batteri och stor skärm hjälper alla till att göra spelandet till en roligare upplevelse.

Det här är en 5G-telefon, som de flesta nya mobiler är, och styrkretsen är också ihopkopplad med 8GB RAM och 128GB lagring.

Som med alla Motorola-telefoner kör Moto G200 standard Android och börjar med Android 11 direkt från förpackningen. Moto har dock sina egna vändningar på formeln, som den är lätt att fästa vid.

Moto-gester är så användbara att när vi slutar använda en av företagets telefoner, kommer vi ofta på oss själva att göra åtgärderna innan vi inser att vi inte använder en kompatibel mobil. De inkluderar en dubbel karate-chop-åtgärd för att snabbt slå på ficklampan, en dubbel-hand-vridningsrörelse för att öppna kameraappen och dubbelklicka på fingeravtrycksskannerns knapp för att öppna en snabb lista över appar som används ofta.

Det finns också MyUI, som Motorola introducerade för ungefär ett år sedan som ett sätt att anpassa Android-användargränssnittet mer – du kan justera färger, appikoner och mer. När Android 12 rullar ut till telefonen kommer detta troligen att kombineras med det operativsystemets Material You-funktion för att ge dig massor av färgglada alternativ.

Tidig dom

Du måste vanligtvis använda en Motorola-telefon ett tag för att verkligen uppskatta den, med användbara funktioner och imponerande stoppkraft som döljer sig bakom en hantverksmässig design och utseende.

Även efter några timmars testning av Moto G200, men vi är ganska angelägna om det – det var användbart för fotografering, spel och helt enkelt scrolla timmar bort på sociala medier.

Det är inte perfekt. Vissa kanske protesterar mot dess storlek, och vi önskar att Moto skulle syssla med snabbladdning. Men för priset är det en mäktig mobil som kan få dig att ta dig från ett premiumalternativ.

DAGENS BÄSTA ERBJUDANDEN

0 Shares