Hands-on Micromax In 2b Review: First Impression

0 Shares

Micromax har lanserat en ny budget -smartphone i landet som heter In 2b. Det framstår som en “No Hang Phone” och detta anspråk tillskrivs prestanda från Unisoc T610-chipset, upp till 6 GB LPDDR4x RAM-minne och lagerhaltig Android 11-programvara. Att användargränssnittet är ett unikt förslag med tanke på att de flesta budgetalternativen kommer med en eller annan skinnad variant av Android. Men processorn är ganska ny och måste vara obekant för de flesta av er. Så vi kommer att lägga det genom vridaren för att se var det står mot tävlingen. Men eftersom vi bara hade händerna på det skulle testerna och resultaten ta lite tid. Och just nu är vi här med ett sort-off-the-cuff-intryck av enheten.

Här kommer vi att titta på telefonens erbjudanden på papper och förstå vad allt skulle tas upp i den sista Smartprix-granskningen av Micromax In 2b.

Dags att ta ut enheten för ett snurr:

Micromax In 2b: Design

Micromax går för en dual-tone och texturerad finish på baksidan som vi har sett i några andra telefoner. Telefonen har ett bra grepp och ser snyggare ut i den mörkgrå färgen. Du kan välja den i blå och gröna nyanser också.

Om du lutar det något ser du subtila strålar som kommer ut från kameraön. Förutom den kameraön finns det en snabb fingeravtrycksläsare, märkeslogotypen och små dubbla högtalarslitsar. De bakre kurvorna och fasar sedan i kanterna framåt.

På höger sida har du volymvipparna och strömbrytaren. Knapparna är taktila. Vänstern har under tiden bara trippelkortsplatsen. Under finns ett USB-C-uttag, ett mikrofonhål och ett 3,5 mm-uttag. Huvudet är skalligt.

Vänd framåt –

Micromax In 2b: Audiovisuellt

Micromax In 2b har en 6,52 tums LCD -panel med HD+ upplösning och en 60Hz uppdateringsfrekvens. Inom inställningarna får du alternativ som mörkt läge, nattljus, färgprofiler (anpassade, typiska, levande), en skärmsläckare och adaptiv ljusstyrka. På tal om det är läsbarhet utomhus (vid 400 nits) användbar.

De nedre och övre ramarna är tjockare än de andra sidorna. Men det borde erbjuda en plats att vila din handflata/tumme medan du håller enheten i liggande orientering. Och vid daglig användning är det osannolikt att gränserna hindrar telefonens stora skärmstorlek.

När det gäller ljud finns det ett 3,5 mm -uttag och öppningen på baksidan. Utsignalen från högtalarna hörs bara. Men även det blir dämpat om du sätter enhetens bas ned på någon yta.

En sak som vi lämnade att nämna är den främre kameran som sitter i telefonens vattendropp. Låt oss ta en titt på det och den bakre kamerans inställningar nu.

Micromax In 2b: Kamera

Den främre kameran är en 5MP sensor. Och kameramodulen på baksidan består av en 13MP primär (Samsung) snapper tillsammans med en 2MP shooter. På båda sidor får du 1080P vid 30FPS videoinspelningsalternativ.

Kameraappen innehåller godsaker som Google Lens-integration, Auto HDR, Porträtt, Nattläge, Pro, Slow-motion, Panorama, Time-lapse och en QR-kodskanner. Den har alla grundläggande kamerafunktioner. Allt vi behöver göra är att se hur de fångar upp i olika situationer och scenarier.

Hur som helst, låt oss kontrollera inre nu –

Micromax In 2b: Kraft och prestanda

Micromax In 2b körs på ett 12 nm-baserat Octa-core Unisoc T610-chipset med två Cortex A75-prestandakärnor (körs med upp till 1,82 GHz-hastighet) och sex Cortex A55 lågdrivna kärnor (även klockade med upp till 1,82 GHz). Denna inställning medför fördelarna med ARM: s DynamIQ-teknik i flerkärnig prestanda och energieffektivitet.

CPU: n stöds av en Mali G52 GPU, upp till 6 GB LPDDR4x RAM och 64 GB eMMC 5.1 -lagring. Utöver denna hårdvaruinstallation finns det en annonsfri, uppblåst Android 11-programvara. Från den lilla tid jag hade använt det uppskattar jag naturligtvis det minimala användargränssnittet, tillsammans med trepekare-ta-skärmdump, Google Discover-sida från startskärmen och Svep fingeravtryck för aviseringar. Eftersom det finns färre oönskade processer som äter upp minne och batteri, bör upplevelsen vara ren och effektiv.

I vilket fall som helst är den stora 5000mAh batteristorleken lugnande. Företaget har siffror som 160 timmars musikuppspelning, 20 timmars surfning, 15 timmars videoströmning och 50 timmars samtalstid. Vi kommer att dela våra egna nummer i recensionen. Om du undrar om laddaren är det dock en generisk 10W -adapter. Jag känner att kvaliteten på tegel och kabeln kunde ha varit bättre. Det som är bra är att det är USB-C.

Och äntligen är det dags för vårt heta tag nu –

Micromax In 2b Första intrycket

I 2b har landat i ett hett omstridd smarttelefonsegment där varje öre räknas. Till ett utgångspris på 7 499 £ konkurrerar den mot Redmi 9, Realme C20, etc. Tja, för det priset finner vi uppmuntrande specifikationer som erbjuds, vilket också inkluderar processordesign och riktmärken. Men eftersom vi inte bara vill ta varumärket för sitt ord. Så vi skulle testa dessa påståenden. Och kommer snart tillbaka med vår fullvärdiga Micromax In 2b-recension.

0 Shares