Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Håll inte andan för Cyberpunk 2077: s PS5- eller Xbox Series X -uppdatering i år

Cyberpunk 2077-problem kan fortsätta, eftersom utvecklare CD Projekt Red bekräftar att PS5- och Xbox Series X/S-förbättrade versioner av det öppna spelet kan komma lite senare än väntat.

Som rapporterats av Eurogamer är Cyberpunk 2077: s förbättrade nuvarande versioner avsedda att släppas i slutet av 2021, men CD Projekt Reds senior vice president för affärsutveckling, Michał Nowakowski, erkände i ett resultatupprop till investerare att saker kan fördröjas ytterligare.

Nowakowski uttalade: “Målet är att släppa nästa generations version av Cyberpunk 2077 sent i år. Samtidigt, med tanke på de lärdomar vi har dragit under det senaste året och med hänsyn till att detta projekt fortfarande är under utveckling, Vi kan inte med säkerhet säga att produktionsschemat inte kommer att förändras. “

För närvarande arbetar drygt en tredjedel av personalen på CD Projekt Red på de förbättrade versionerna av Cyberpunk 2077, och samma team arbetar också med att förbättra basspelet på alla plattformar.

Cyberpunk 2077s senaste patch, 1.3, släpptes nyligen och var förmodligen den största förbättringen av spelet än. Som alltid innehöll den en mängd korrigeringar för glitches och spelbrytande buggar, liksom förbättringar av gameplay totalt sett. Uppdateringen inkluderade också gratis kosmetisk DLC med nya kläder för V och ett helt nytt utseende för Johnny Silverhand.


Analys: ta all den tid du behöver

Nowakowski hävdar att CD Projekt Red kommer att “ha i åtanke de lärdomar” som det fick under Cyberpunk 2077: s utveckling, och det är ett uttalande som borde ha extra uppmärksamhet åt det. Cyberpunkens oroliga utvecklingshistoria är väl dokumenterad, men det räcker med att säga att lanseringen av spelet var en katastrof.

Om CD Projekt Red vill ta hänsyn till lärdomarna från sitt senaste förflutna, så borde det absolut fördröja de förbättrade PS5- och Xbox Series X -versionerna av Cyberpunk 2077 till 2022. Ja, vi är alla sjuka av Cyberpunk -förseningar, och det finns säkert lite humor att brytas där, men trycket är på för utvecklaren att slå ut de förbättrade versionerna av spelet ur parken.

För närvarande körs Cyberpunk 2077 beundransvärt på PS5 och Xbox Series X när det gäller prestanda. Det här är bara de senaste generationens versioner som körs på mer modern hårdvara, men det gör att spelet kan köras med en mycket jämnare framerate och njuta av kortare laddningstider tack vare varje konsols SSD.

Självklart ska CD Projekt Red inte lämna PS4- och Xbox One -spelare bakom sig. Sista generationens Cyberpunk-spelare har inte haft den smidigaste ritten, med hemska framhastigheter och leriga texturer som gör upplevelsen nästan ospelbar vid lanseringen. Patcher har förbättrat upplevelsen sedan dess, men det finns fortfarande en väg kvar.

I så fall bör CD Projekt Red ta all den tid det behöver för att göra Cyberpunk 2077 till det bästa spelet det kan vara, oavsett om det gäller den senaste eller nuvarande hårdvaran. Och om det innebär att vi trycker på lanseringen av de förbättrade versionerna för att pressa in några extra prestandapatchar, så säger vi go for it.

Dagens bästa Cyberpunk 2077 -erbjudanden