Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Half Life 2 CPU-skalningstest är klara

När november kom blev jag lite chockad över hur många produktlanseringar vi hade den månaden – så nära jul. Jag ryckte på axlarna som en lyckträff och vi arbetade alla hårt för att få ut recensionerna och allt gjort i tid; December var tänkt att vara en mycket mer avslappnad månad.

Sedan ringde ATI oss och sa att de lanserade 5 nya produkter – ok, ingen stor sak. Sedan skickade NVIDIA besked att de äntligen lanserade PureVideo…den 20 december. Jag tänkte att det var det, men nej, jag har faktiskt fått mer hårdvara som levereras till mina föräldrars plats i NC så att jag kan jämföra under semestern. Jag sa till mig själv att jag inte skulle lämna CT för semestern förrän jag var klar med mitt arbete…det ser ut som att mitt arbete kommer att lämna med mig 🙂

Jag är äntligen klar med Half Life 2 CPU-skalningstesterna nu när jag är i stort sett klar med alla avbrott. Jag måste skriva upp det men det måste hända medan jag är nere i NC. Förra gången jag sa att jag skulle jobba medan jag umgicks med familjen i NC, blev ingenting gjort. Jag är inte säker på vad som kommer att bli annorlunda den här gången, men något kommer…jag svär. Ärligt talat kommer jag att känna mig en miljon gånger bättre när jag kan få den här sista delen av Half Life 2 CPU-utredningen gjord. Jag var ganska frestad att förvandla det till en massiv “inverkan av CPU-prestanda på nästa generations spelmotorer”, men en grundläggande önskan att få det gjort och ut genom dörren hindrade det från att hända. Det är fortfarande lite biffigare än jag från början förväntade mig att det skulle vara, men inte så överväldigande som en gång trodde. Det finns fortfarande några intressanta poäng att göra och mycket att ta från siffrorna jag har kört, så jag hoppas att ni alla kommer att njuta av det.

Gigabyte skickar mig deras 6600GT enkelkorts SLI-kort medan jag är nere i NC, så om allt går bra kommer jag att kunna göra en snabb förhandsvisning av det från varmare klimat. Jag kommer att ta med mig en del av min testbäddsutrustning för nämnda ändamål.

Jag har ett officiellt datum för en Mac-artikel – 1/5/05. Det är allt jag kan säga för tillfället.

På grund av mitt mycket oförutsägbara arbetsschema bestämde vi oss för att köra ner till NC för semestern. Kanske är det bara så att jag inte har utsatt mig för den galna bilturen från NC-till-CT på ett tag, men jag svär att jag måste ha sagt till mig själv att jag aldrig skulle göra den bilturen igen någonstans under de senaste månaderna.

Ursäkta om jag verkar lite mer slumpmässig än vanligt i den här bloggen, det slutade med att jag drabbades av någon form av förkylning tidigare i veckan. Att jag blev sjuk i CT var länge på väg, att stanna uppe i cirka 40 timmar i sträck för att avsluta den där PureVideo-artikeln beseglade ödet för min kortsiktiga hälsa. PureVideo-artikeln blev inte så bra som jag skulle ha velat, men jag tror att den förmedlade styrkorna hos PureVideo som en de-interlacer, men inget mer.

Faktum är att med en enda registerredigering kan ATI erbjuda liknande CPU-användning som NVIDIA under WMV9. Vad NVIDIA erbjuder är bättre de-interlacing-kvalitet men jag är fortfarande inte helt övertygad om att NVIDIA behövde ~20M transistorer för att uppnå det. Jag tror att det som också är en besvikelse är att vi har väntat så här länge på att få WMV9-avkodningsacceleration och även om det stöds via drivrutinen måste vi *fortfarande* vänta på Microsoft för en uppdatering till Windows Media Player 10.

Vi hade äntligen vår första “riktiga” snö i CT häromdagen. Bilarna har lämpliga skor så att köra var inga problem, men jag hade glömt hur smutsigt allt blir när det snöar. Jag har förmodligen använt vindrutespolarvätskan mer under de senaste 2 dagarna än vad jag har gjort det senaste året tillsammans. Som tur är verkar det mesta av slask och annan slump ha försvunnit från marken…dagen innan vi åker 🙂

Jag måste återgå till att dumpa saker på min bärbara dator, men jag kanske gör ett inlägg till innan vi åker sent ikväll.