Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hackades TikTok verkligen?

Så blev TikTok verkligen hackad?

Juryn är fortfarande ute om huruvida TikTok faktiskt hackades eller inte. Företaget förnekar uppenbarligen påståendena, men det skulle absolut inte vara första gången ett företag försökte göra det dölja ett betydande dataintrång.

Dessutom har experter undersökt påståendena från Tiktok och hackarna och kommit fram till att bevisen är “ganska ofullständiga.”

Detta är än så länge ganska ofullständigt; vissa data matchar produktionsinformation, om än offentligt tillgänglig information. Vissa data är skräp, men det kan vara icke-produktions- eller testdata. Det är lite blandat än så länge.

— Troy Hunt (@troyhunt) 5 september 2022

Så om du är en TikTok-användare, vilket en stor majoritet av smartphoneägare är, vad ska du göra med ditt konto? Om du ska lyssna på TikTok behöver du inte göra någonting. Enligt kraftpaketet för sociala medier äventyrade intrånget ingen användardata, så din information är lika säker som den var före helgen.

Om du däremot vill vara lite mer proaktiv när det gäller din onlinesäkerhet, oavsett om TikTok hackades eller inte, är din bästa insats att skaffa en lösenordshanterare. Dessa verktyg kan varna dig när dina lösenord har äventyrats, så att du kan undvika framtida intrång. Dessutom, Antivirus mjukvara kan vara till stor hjälp och varna dig när din enhet kan innehålla skadlig programvara.