Gult ljus på Amazon Echo: Vad det betyder och hur man tar bort det

0 Shares

Vissa aningslösa kan ha kommit till den här artikeln utan att veta för mycket vad dessa enheter är eller om de alla har samma lampor som indikerar vissa detaljer om enheten.

Utan att gå in på för mycket detaljer eller funktionalitet är Amazon Echo företagets smarta högtalare. Tack vare den smarta assistenten Alexa , kan vi begära olika åtgärder för att förse oss med viss information eller för att agera direkt med utrustning som smarta lampor, Smart TV och många andra.

Om du vill lära dig någon av dessa enheter mer på djupet kan du ta en titt på videorna som vi tillägnar dem på vår YouTube-kanal. Från hur det är att leva med ekosystemet hemma eller analysen av några av dem:

Som vi sa, detta är hela Echo-familjen. Var och en av dem har flera modeller i sin katalog och är avsedd för olika typer av användning eller användare. Men vad de alla har gemensamt, vilket är det som berör oss i den här artikeln, är att de har LED:n som lyser på olika sätt beroende på vad du vill informera oss om.

Vad betyder det gula/gröna/röda ljuset på mitt Amazon Echo?

Efter att ha sagt allt ovan, låt oss gå med det riktigt intressanta med den här artikeln, vad betyder de färgade lamporna som vi ser i våra smarta Amazon-högtalare?

Som du kan föreställa dig är dessa LED-lampor meddelanden som högtalaren kastar mot oss innan någon information som behöver överföras till oss. Så låt oss gå färg för färg för att identifiera dem korrekt.

Gult ljus på Amazon Echo

Om vi ​​ser att vår högtalare visar ett gult band som blinkar långsamt med några sekunders mellanrum, betyder det att Alexa har ett väntande meddelande eller avisering att berätta för oss. Denna signal visas till exempel när ett paket som vi har beställt på Amazon kommer att anlända den dagen.

Så om du vill ta bort det, säg bara något som “Alexa, läs mina väntande aviseringar” eller “Alexa, vilka meddelanden har jag?”

Rött ljus på Amazon Echo

När det gäller den röda randen, som kan vara något mer slående eller inspirera till problem, är det något helt annat än detta. Om vi ​​ser att LED-lampan på vår utrustning har den här färgen betyder det att mikrofonen är avstängd och att Alexa därför inte kommer att kunna höra oss. Om du har en enhet med kamera betyder det också att videon inte heller kommer att överföras.

För att lösa detta är det så enkelt som att återigen trycka på mute-knappen på högtalaren. Denna är placerad på enhetens kropp och är formad som en cirkel med en linje som korsar den.

Cyan/blått ljus på Amazon Echo

ekoprick

Få presentationer kommer att behöva detta ljus eftersom om vi använder Echo i vår vardag kommer vi att vara trötta på att se det. Men vad du kanske inte vet är att den har två “positioner” som betyder olika saker.

Till exempel uppstår blixten av ljusblått ljus följt av mörkblått när Alexa lyssnar på oss. Vi kommer att se detta när vi anropar det med kommandot som vi har konfigurerat. I slutet av begäran och dess efterföljande svar försvinner den.

Men ett bredare band av cyan färg som driver stadigt från en mörkblå gård får vi se när teamet startar upp. Om det är första gången vi gör det och du behöver konfigurera, kommer det orange ljuset att följa efter denna animering.

Orange ljus på Amazon Echo

Enkel. Högtalaren är i inställningsläge och redo att länkas till ditt Amazon-konto. Du behöver bara ansluta den till internet och följa stegen som Alexa-appen ger dig så att detta ljus försvinner.

Grönt ljus på Amazon Echo

Om ett blinkande grönt ljus plötsligt dyker upp på vår högtalare kommer vi inom några sekunder att få reda på vad det är. Detta indikerar att ett samtal kommer till vår enhet. Men om samtalet pågår kommer denna gröna lampa att rulla istället för att blinka.

LED-lampan släcks när samtalet avslutas.

Lila ljus på Amazon Echo

Om du inte visste det, har dessa Amazon smarta enheter ett stör ej-läge, som kan nås genom att helt enkelt säga kommandot “Alexa, aktivera stör ej-läge”. Med andra ord, i det ögonblick du utför det här kommandot kommer ingen annan notifikation att kunna nå din dator för att undvika ljud eller distraktioner.

När den är aktiverad kan vi se ett lila ljus som blinkar långsamt på datorn. Och om vi vill ta bort det här läget är det så enkelt som att fråga assistenten.

Vitt ljus på Amazon Echo

Slutligen kan vi också få en vit LED på Echo. Även om det snabbt avslöjar dess användning. När vi höjer eller sänker volymen på högtalaren kommer denna lysdiod att visas som upptar en större eller mindre del av bandet i utrustningen.

Det här är alla koder för LED-lampor som vi kan se i vår Amazon-högtalare och dessutom hur vi kan “ta bort” dem. Vi hoppas att vi har hjälpt dig att upptäcka vad Alexa ville förmedla till dig och att du inte tänker på vad det kan betyda.

0 Shares