Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Guide: Hur man formaterar en extern enhet för att fungera sömlöst med Mac och PC utan programvara från tredje part

Mac extern enhet exfatMed externa enheter kan du snabbt flytta stora filer mellan datorer. Om du vill att din ska fungera sömlöst med både Mac och PC måste din externa enhet använda ett filsystem som stöds av båda plattformarna. Problemet är att Windows som standard använder NFTS och Mac-datorer använder HFS. Utanför lådan kan Windows inte läsa eller skriva HFS-enheter och Mac-datorer kan inte skriva till NTFS-enheter.

Det finns gratis och betalda tredjepartslösningar för att få Mac-datorer att arbeta med NTFS och Windows för att förstå HFS. Men dessa kostar ofta pengar, är långsamma / buggiga, eller så har du helt enkelt inte behörighet att installera programvara på datorn. Nedan har jag skisserat hur du kan använda FAT- eller exFAT-filsystem för att göra din externa enhet kompatibel med Mac-datorer direkt från lådan, gratis.

Varning: Följ denna guide inklusive omformatering av din externa enhet, detta kommer att radera data från din enhet. Gör en säkerhetskopia av filer som du inte vill förlora innan du börjar.

Alternativ 1: FAT

Fördelar: Fungerar naturligt med alla Mac-datorer och alla datorer.

Nackdelar: Kan inte hantera filer som är större än 4 GB.

Hur man formaterar med FAT:

 1. Öppna diskverktyget på din Mac. (Hitta det snabbt med Spotlight, klicka på förstoringsglas och börja skriva Diskverktyg.)
  mac spotlight typ diskverktyg
 2. Välj den enhet du vill formatera.mac välj den enhet du vill formatera
 3. Välj fliken “Radera” i Diskverktyg.mac välj radera flik
 4. Välj MS-DOS (FAT) i listrutan.mac välj fett från dropbox
 5. Klicka på Radera och följ anvisningarna.
 6. Låt det avslutas så är du klar.

Dessutom, för att komma åt diskverktyget kan du först:

 1. Anslut den externa enheten till Mac.
 2. Välj Go-menyn genom att navigera till skrivbordet och till fältet högst upp på skärmen där Go-menyn finns.
 3. Klicka på alternativet verktyg.
 4. Dubbelklicka på Diskverktyget.
 5. I rullgardinsmenyn väljer du formatet exFAT. Till vänster kan de anslutna enheterna ses. Markera den du vill formatera.
 6. Välj verktyget Radera på verktygets fönster. Radera alternativet raderar all data som fanns i enheten.

Alternativ 2: exFAT

Fördelar: Kan fungera med stora filer.

Nackdelar: Inte kompatibel med äldre operativsystem. Du måste ha Mac OS X 10.6.5 eller senare, och datorer måste vara Windows Vista SP1, Windows 7 eller senare.

Även om det är möjligt att formatera en enhet som exFAT från Diskverktyg på Mac, den enheten ska inte arbeta med Windows-datorer, och det är inte vad vi letar efter. För att formatera enheten för att fungera med båda plattformarna måste du använda en Windows-dator för att formatera disken som exFAT.

Uppdatering: Vid tidpunkten för den ursprungliga publiceringen 2011 fanns det några problem med att få en Mac-formaterad exFAT-enhet att fungera med Windows, den hade problem med att känna igen dessa enheter. Det verkar som om problemet sedan har fixats och diskar formaterade exFAT på OS X 10.7 (Lion) och 10.8 (Mountain Lion) arbetar med Windows. Mac-instruktioner ovan fungerar nu för exFAT. Jag lämnar instruktionerna från Windows nedan till förmån för Windows-användare.

Hur man formaterar med exFAT (på Windows):

 1. Anslut disken till en Windows Vista SP1- eller Windows 7-dator.
 2. Öppna fönstret Dator.Windows datormeny
 3. Högerklicka på enheten och välj Format.Windows Format Drive högerklicka
 4. Välj exFAT i listrutan och klicka på Start.välj exfat från listrutan
 5. Gjort! Nu fungerar den här enheten med Mac och PC.

Även om FAT är mer kompatibelt med äldre system är den maximala 4 GB-filstorleken mycket begränsande. Du skulle inte kunna använda denna disk för exempelvis långa HD-videor och stora diskbilder. Av denna anledning skulle jag rekommendera exFAT. Vid denna tidpunkt kommer de flesta datorer du stöter på att fungera bra med exFAT.