Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Granskning: iPhone 11 Pro Max, iPhone för när du vill ha det bästa

Granskning: iPhone 11 Pro Max, iPhone för när du vill ha det bästa

Annars på denna blogg föreslog Kirk att iPhone 11 är “iPhone för alla”. Med ett startpris på $ 1 099 och “Pro” i sitt namn kan samma till synes inte sägas om iPhone Pro Max. Du kan dock ändå bli frestad av toppen av Apples iPhone-sortiment.

Mitt intag av att använda en i en vecka, efter att ha ägt sin föregångare, iPhone XS Max, är att “Pro” -biten marknadsför fluff. Du behöver verkligen inte vara ett proffs för att dra nytta av den här telefonen, och det innehåller inte heller något som är öppet förutom vad som finns i iPhone 11. Men det här är en objektivt suverän iPhone, och det kan vara den för dig , om – men bara om – du bryr dig djupt om några mycket specifika funktioner.

Se skarp ut

Den mest uppenbara skillnaden mellan iPhone 11 och iPhone 11 Pro Max är skärmen. Max är större – 6,5 tum vs 6,1 tum – och ljusare. Det har rikare svarta på grund av att använda OLED snarare än LCD-teknik – en faktor om du gynnar IOS 13: s mörka läge.

Och iPhone 11 Pro Max-skärmen är också skarpare än iPhone 11. Lägg telefonerna sida vid sida och de visar ungefär samma innehåll, men medan iPhone 11s skärmupplösning är 1792 × 828, är iPhone 11 Pro Max 2688 × 1242. Att packa fler pixlar i ungefär samma utrymme betyder mindre pixelering – mjukare text; mer detaljer.

Frågan är om du kommer att märka det. Jag gör det, uppenbarligen i text-tunga appar. Min fru gör det inte. Kanske gå till en Apple Store och se själv. Om du inte kan se någon skillnad mellan de två skärmarna är det en anledning mindre att spendera mer pengar; om du kan välja ut de extra detaljerna i iPhone 11 Pro Max, kanske ditt sinne redan är bestämt.

Lite snyggare

Även om iPhone 11 och iPhone 11 Pro Max ser lika ut, finns det vissa materiella skillnader. Den dyrare enheten är lyxigare med texturerat mattglas och rostfritt stål kontra glas och aluminium. Det strukturerade glaset gör det griper i handen – men om du betalar över tusen dollar för en telefon kommer du förmodligen att lägga det i ett fodral.

Färgalternativen är mer subjektiva. Personligen gillar jag de ljusare nyanserna på iPhone 11 jämfört med de dämpade nyanserna i Pro-linjen. Men med alla framsidor som nu är svarta (äntligen!), Och ett fall är ett måste, kommer du troligtvis inte att se baksidan av din telefon ändå. (Möjligt undantag: om du använder ett tydligt fodral. Var dock försiktig med Apples, vilket jag har hittat styvt, vilket gör det svårt att frigöra iPhone eller använda dess knappar.)

På baksidan är den andra stora skillnaden mellan dessa enheter uppenbar: iPhone 11 Pro Max har en extra kamera. Tillsammans med iPhone 11: s breda och ultrabreda får du en tele-kamera för 2x optisk zoomfunktion. Om du aldrig har använt teleobjektivet på en iPhone kommer du inte att sakna det – inte minst med tanke på att iPhone 11 kan matcha Pro på annat håll, som porträttläge och nattläge. Men om du vill ha en optisk zoom kommer 11 inte att klippa den.

Är större bättre?

Några andra specifikationer kantar iPhone 11 Pro Max före iPhone 11. Dess vattentätning är överlägsen (även om din iPhone förmodligen inte badar i första hand). Det finns ett 512 GB-alternativ, för om du har massor av inbyggda data (även om det inte är en 128GB-modell med söta fläckar – hoppar iPhone Pro-linjen från 64-GB till 256GB). Och sedan finns det batteriet.

Förra året hade iPhone XR det längsta batteriet av någon iPhone, men den kronan har nu tagits av iPhone 11 Pro Max. Beroende på vilken faktor du använder för att mäta batteriets livslängd, räknar Apple med att du kan få allt från ytterligare två timmar (videostreaming) till 15 timmar (ljuduppspelning) från den dyrare telefonen.

I den verkliga världen är batteritiden svårare att testa, men jag har hittills funnit att iPhone 11 Pro Max är meningsfullt framför sin föregångare och iPhone XR. Du kan fortfarande flamma igenom återstående laddning när du laddar ner massor av mobildata, spelar krävande spel eller oavbrutet rullar genom sociala medier. Men för de extra pengarna kan du trösta dig med att kunna göra det lite längre än någon med en billigare iPhone.

Hjärta kontra huvud mot behov

IPhone 11 Pro Max är objektivt sett den bästa iPhone i Apples sortiment – och möjligen den bästa smarttelefonen på marknaden. Den är kraftfull, fylld med funktioner och har en ordentlig premiumkänsla.

Ditt hjärta vill ha det, men ditt huvud (och bankkonto) kanske tror något annat. Mitt råd: besluta om du behöver det, kvalificera “behov” när det gäller saker du ofta gör. Några extra timmars batteritid utan besväret med att hitta en laddare eller bär ett skrymmande externt batteripaket kan ensam vara värt det extra utlägget. Eller så kan du prisa den överlägsna skärmen eller den extra kameran. Om inte, bara rampa din iPhone upp till 11, snarare än att gå Pro till Max.

Planerar du att köpa en ny iPhone i år? Vilken modell väljer du? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Om Craig Grannell

Craig Grannell är en teknologförfattare, mestadels specialiserad på Mac, iOS, appar och spel. Han har varit nedsänkt i allt Apple i över 20 år och förälskad i datorer sedan han fick tag på en VIC-20 som barn. Han har också ett Korg Gadget-beroende. Skicka hjälp. Alternativt kan du besöka hans webbplats craiggrannell.com och följa honom på Twitter på @craiggrannell. Visa alla inlägg av Craig Grannell → Det här inlägget postades i Apple och märkt iPhone. Bokmärk permalänken.