Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Granskning av Raidmax RX-700AT 700W 80Plus Titanium Power Supply

Raidmax grundades redan 1988 och är en av de äldsta tillverkarna av PC-fodral och PSU. På grund av bristen på varumärkeshantering är företaget inte särskilt känt på flera håll i världen, men de är högt ansedda i Asien och relativt välkända på den amerikanska marknaden. Företagets primära filosofi var, och är fortfarande, tillhandahållandet av unika men kostnadseffektiva konstruktioner. Under de senaste åren har företaget släppt flera högpresterande produkter som avviker från sin typiska basfilosofi för att tilltala entusiaster.

Introduktion

Idag kommer vi att ta en titt på Monster Power RX-700AT, en av Raidmaxs mest avancerade PSU:er som är tillgängliga för närvarande. RX-700AT är en produkt som avviker från företagets huvudsakliga filosofi, eftersom det är en 80Plus Titanium-certifierad, högsta prestanda PSU med en rejäl prislapp på $160 plus frakt vid tidpunkten för denna granskning. 80Plus Titanium-certifierade enheter är generellt sett väldigt dyra, så Raidmax har gått in för att försöka erbjuda en till ett relativt rimligt pris som skulle kunna tilltala en större användarbas. Den har ganska imponerande specifikationer men det återstår att se om det också kan vara en konkurrenskraftig produkt med ett sådant detaljpris.

Effektspecifikationer (klassad @ okänd °C)
AC INPUT 100 – 240 VAC, 50 – 60 Hz
JÄRNVÄG +3,3V +5V +12V +5Vsb -12V
MAX UTGÅNG 20A 20A 58A 2,5A 0,3A
100W 696W 12,5W 3,6W
TOTAL 700W

Förpackning och paket

Raidmax levererar RX-700AT i en väldesignad, robust kartong. Konstverket på lådan är attraktivt utan att vara extravagant, främst fokuserat på bilder av själva PSU:n och ikoner som anger dess huvudfunktioner. Inuti lådan är PSU:n väl skyddad inklämd mellan två tjocka bitar av polystyrenskum.

Raidmax levererar en ganska rik bunt tillsammans med deras högsta PSU. Inuti kartongen hittade vi en vanlig nätkabel, fyra silverfärgade monteringsskruvar och fyra svarta tumskruvar, flera buntband i två längder, tre klassiska kabelband och en ganska informativ manual.

Modulkablarna till Monster Power RX-700AT PSU levereras i en återanvändbar nylonväska med dragkedja. Alla kablar och kontakter är svarta. Dessutom är den tjockare PCI-E-kabeln den enda modulära kabeln med en enda hylsa som omfattar alla ledningarna. Molex- och SATA-kontaktkablarna har per-trådshylsa.

RaidMax RX-700AT 700W 80Plus Titanium
Kontakttyp Hardwired Modul
ATX 24 stift 1
EPS 4+4-stift 1
EPS 8-stift
PCI-E 6+2-stift 2 2
PCI-E 8-stift
SATA 8
Molex 4
Diskett 1