Gran Turismo 7 är det mest realistiska seriebidraget hittills, säger regissören

Gran Turismo 7 på PS5 ser att serien uppnår “en nivå av realism som är typ påtaglig”, enligt direktör och VD för Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi.

I en ny bakom kulisserna trailer för Gran Turismo 7 förklarar Yamauchi att spelet kommer att dra fördel av DualSense-kontrollerns haptiska feedback och adaptiva triggerfunktioner. Ett exempel Yamauchi ger är att avtryckarna kommer att simulera bromsarna på en bil. “När bromsarna är effektiva till en viss punkt och de låser sig, avbryts avtryckarens motstånd”, säger han i trailern.

Yamauchi pekar också på ray-tracing, som han säger kommer att förbättra grafiken för fordonen i spelet. Han har verkligen inte fel; några av stillbilderna av bilar som visas i trailern kan lätt förväxlas med riktiga fotografier vid en första anblick.

Yamauchi avslutar videon med att säga att denna “naturliga känsla” är något som Gran Turismo-serien alltid har strävat efter och han har tyckt att det är ganska rörande att äntligen ha uppnått det.

PS5 exklusiv realism

Som en påminnelse kommer PlayStation 4-versionen av Gran Turismo 7 inte att stödja någon av funktionerna som nämns i videon. Även om detta utan tvekan gör den till den sämre versionen (åtminstone tekniskt), har det inte nämnts något konsolexklusivt innehåll. Spel över generationerna kommer också att vara möjligt, så PS4- och PS5-ägare kan spela tillsammans online.

Med PS5-konsolen fortfarande svår att få tag på, Gran Turismo 7 släpps på PS4 såväl som Sonys senaste hårdvara betyder att fans av serien inte behöver missa det nyaste bidraget. Tyvärr, till skillnad från tidigare versioner av flera generationer, kommer du inte att kunna uppgradera till PS5-versionen för free.

Sony bekräftade tidigare under året att du, för framtida förstapartstitlar över flera generationer, måste betala $10 för att uppgradera från PS4-versionen till PS5-versionen. Detta täcker både Gran Turismo 7 och God of War: Ragnarok, men inte Horizon Forbidden West. PS4-versionen för det spelet kan uppgraderas till free.

Detta är inte det enda klagomålet som vissa fans har tagit med Gran Turismo 7. Efter trailern i september upptäcktes det att kampanjläget kommer att kräva en konstant internetanslutning. Huruvida dessa klagomål kommer att ha någon påtaglig inverkan på Gran Turismo 7:s försäljning när den släpps den 4 mars återstår att se.

Relaterade Artiklar

Back to top button