Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Govee Wi-Fi LED-lampa recension

En minuts recension

Govee är kanske inte ett namn du är bekant med när det kommer till smart belysning, eftersom varumärket är en relativt nykomling i smarta hemvärlden. Däremot siktar man på konkurrenter som Philips Hue och LIFX med en rad smarta glödlampor, LED-ljusremsor och andra smarta belysningstillbehör, allt till mycket konkurrenskraftiga priser.

Govee Wi-Fi LED-lampa fungerar precis som du kan förvänta dig, ansluter till Wi-Fi och styrs via en smartphone-app. Även om appen i sig inte är den bästa vi har sett, på grund av en ibland klumpig design med några grammatiska brister, fungerar glödlamporna också perfekt med Alexa och Google Assistant.

Att ansluta Govee till ett Wi-Fi-nätverk är enkelt och innebär att lamporna fungerar utan att behöva en hubb. Detta gör systemet ännu bättre för pengarna jämfört med Philips Hue och Hive, som båda kräver nav för att fungera.

Ljusstyrkan är inte riktigt vad den borde vara när man visar andra färger än vitt och gult, men det är egentligen vårt enda stora klagomål. I USA finns glödlampan med skruvfäste i USA men i Storbritannien erbjuder Govee bara en version med bajonettfattning – alla som vill ha ett Wi-Fi-system med skruvmonterade lampor måste köpa adaptrar.

Men för priset, med fullfärgslampor som börjar på bara $14 / £14 (och ibland rabatterade ännu mer), är det svårt att argumentera mot Govee länge.

Govee Wi-Fi LED-lampa pris och tillgänglighet

  • Listpris: 23,99 USD / 23,39 GBP

Det stora försäljningsargumentet med Govee smart belysning är priset. Vi testade ett tvillingpaket med ett detaljpris på bara $23,99 / £23,39, som är tillgängligt direkt från Govee eller via Amazon. Men individuella glödlampor finns också tillgängliga för $14 / £14.

Dessa fullfärgslampor är verkligen bra valuta för pengarna och runt en fjärdedel av priset på alternativ från Hive, LIFX och Philips Hue. Govee-lamporna blir ännu bättre värdefulla när du inser att de ansluter direkt till ditt Wi-Fi-nätverk, så du behöver inte ha ett nav som styrs från din smartphone eller andra smarta hemenheter. Detta innebär också att de kan styras när du är borta från hemmet, även utan nav.

Design

  • Inte alla tillbehör erbjuds i alla territorier
  • Ser ut och känns precis som en vanlig glödlampa
  • Kan sticka ut från lampor i en adapter behövs

Tvillingsetet som granskas här inkluderar ett par B22-lampor med fästen i bajonettstil och Wi-Fi-anslutning. Glödlamporna har en kupolformad topp (till skillnad från den platta toppen på Philips Hue-lampor) och fästs på alla lampor och andra lampfästen du kan ha på ett vanligt sätt.

Vi äger inga bajonettliknande lampor, så vi var tvungna att använda en adapter för £2 (cirka $2,70), vilket fungerar alldeles utmärkt. Detta ger dock längd på glödlampan så det kanske inte är lämpligt i kortare lampor, eftersom glödlampan kan sticka ut bakom skärmen.

Govee är främst specialiserat på LED-ljusremsor och andra skräddarsydda smarta belysningstillbehör. Om du vill ha GU10-takspotlights, droppande glödlampor eller glödlampor i edison-stil, måste du titta på ett annat smart belysningssystem (och förmodligen spendera mer pengar).

Prestanda

  • Installationen är snabb och enkel
  • Wi-Fi-anslutning är snabb och pålitlig
  • 800 lumen

Att ställa in Govee-lampor är tillräckligt enkelt, med smartphone-appen gör det enkelt att lägga till dem i ditt Wi-Fi-nätverk. Men för att appen ska se glödlampan måste du sätta på och stänga av glödlampan flera gånger, vilket känns mer invecklat än vad som är absolut nödvändigt, eftersom andra glödlampor inte behöver detta, förutom när de återställs till fabriken.

När det är gjort är glödlampan väldigt snabb att svara på dina kommandon i appen, och imponerande nog märkte vi ingen skillnad i svarstid om vår telefon var ansluten till Wi-Fi-nätverket eller inte.

Att ansluta till Alexa och Google Assistant är också smärtfritt. När de har konfigurerats genom sina respektive appar kan röstassistenterna användas för att slå på eller av Govee-lampan och justera färg, temperatur och ljusstyrka.

På tal om ljusstyrka fann vi dock att glödlampan inte var lika ljus när den visade en färg än när den var inställd på vit eller gul. Trots att dess ljusstyrka på 800 lumen är i nivå med andra, dyrare smarta glödlampor, verkade Govee lite svag när den visade djärva färger.

App

  • Många funktioner
  • Lite rörig layout
  • Mottaglig

Govee-ljus ställs upp och styrs med hjälp av företagets free smartphone app. Efter den lite frustrerande på-av-på-av-inställningsprocessen som nämndes tidigare, fungerar appen som ett användbart sätt att styra glödlampan, justera dess ljusstyrka, temperatur och färg och ställa in scheman.

Det är också möjligt att organisera flera glödlampor i grupper, till exempel rummen i ditt hem, för att kontrollera dem alla på en gång. Appen erbjuder ett urval av förinställda ljusförhållanden, men dessa är inte särskilt fantasifulla. Till exempel, en förinställning som heter Romantic gör glödlampan till en ljus nyans av rosa/lila.

Även om appen har massor av funktioner och glödlampor svarar mycket snabbt när de kontrolleras via den, kommer de flesta köpare förmodligen att föredra att styra Govee-lampan genom att prata med Alexa eller Google Assistant. För oss fungerar appen endast som ett sätt att initialt sätta upp glödlamporna. Efter det föredrar vi att koppla dem till våra Alexa- eller Google Assistant-system och styra dem på det sättet istället.

Ska jag köpa Govee Wi-Fi LED-lampa?

Köp den om…

Köp den inte om…

Första granskning: februari 2022

Hive Smart Glödlampa: Prisjämförelse