Gör en mosaik att använda på Instagram med Photoshop

Som många av er kommer att veta från första hand, när vi hänvisar till denna kraftfulla applikation, talar vi faktiskt om riktmärket i sektorn. Detta är en fotoretuscheringsapplikation som har funnits i ett stort antal år och som blir mer och mer kraftfull. Det är inte förgäves den lösning som de flesta professionella söker i dessa konflikter. Men det är inte dess enda fokus, utan också det program gäller för dig som söker enkla uppgifter eller som börjar i dessa jobb.

Gör en mosaik att använda på Instagram med Photoshop

Photoshop anpassar sig till alla och hjälper oss på sociala nätverk

Det är något som vi redan har pratat med dig vid otaliga tillfällen, vi hänvisar till de möjligheter som erbjuds av ett program som Photoshop . Detta ger oss allt vi behöver så att vi kan släppa loss vår fantasi och kreativitet på datorn. Detta är en programvara för fotoretuschering och design med vilken vi kan skapa alla typer av bilder, eller fixa andras problem.

För detta behöver vi naturligtvis, förutom alla de element som programmet presenterar oss i förväg, vår kreativitet. Faktum är att det, som vi nämnde, ett program förberett för professionellt bruk, men det är också giltigt för enklare användningsområden som att anpassa och förbereda vår foton innan du delar dem sociala nätverk . Detta kräver grundläggande men effektiva och snabba justeringar, något som samma Adobe-program kan erbjuda oss. Men naturligtvis måste vi veta vad vi gör för att få ut så mycket som möjligt av applikationen.

Jo, det är det här fallet som berör oss just nu, vi pratar om möjligheten att förbereda en bild för Instagram . I det sociala nätverket av bilder gör många publikationer uppdelade i flera avsnitt som en mosaik. Det är precis vad vi ska göra med vårt originalfoto från ett avancerat retuscheringsprogram.

Hur man gör en Instagram-mosaik från Photoshop

Dessutom kommer vi att uppnå denna något originella komposition på Instagram genom att behålla den ursprungliga kvaliteten på bilderna som vi ska använda. Och det är att ibland är det så att fotona som används kan förlora upplösning när de går från en applikation till en annan. På detta sätt kommer vi att se hur man behandlar en foto i Photoshop för att göra det till en Instagram-mosaik

Vad är en Instagram-mosaik

För er som inte riktigt vet vad vi pratar om här ska vi förklara det kort. Om du är stammis på det sociala nätverket av bilder har du kanske sett hur många användare ibland publicerar bilder uppdelade i olika delar. Alla bildar tillsammans en större bild som blir originalfotot de vill visa.

Detta, om det görs väl, är mycket attraktivt och slående och används när du vill framhäva en speciell bild. Men det är inte lätt att uppnå det, eftersom mosaiken är dåligt gjord kan den vara en riktig miss. Även om det finns några mobilapplikationer som hjälper oss i dessa uppgifter, föredrar säkert mer avancerade användare att ha mer kontroll i processen. Det är där Photoshop-programmet vi kommer att använda här kommer in.

Förbered fotot i Photoshop för att konvertera det till Instagram-mosaik (H3)

Tja, det första vi gör är att få komplett bild som vi kommer att använda i kompositionen som sådan och ladda in den i Adobe-programmet. Det är intressant att veta dess ursprungliga storlek, något som vi ser från menyn Bild / Bildstorlek.

tamaño de imagen

När vi väl har dessa uppgifter, så att fragmenterat foto inte upptar hela bredden, vi ska skapa en vit ram runt den. För detta som vi berättar för dig går vi till menyn Bild / Canvas storlek. Här ger vi ett värde på bredden och höjden som är större än de för originalet som vi såg tidigare, runt 5% eller 10%. Det är också viktigt att markera i rullgardinsmenyn att vi vill att bakgrundsfärgen ska vara vit.

marco blanco Photoshop

Nu ser vi hur det har skapats en vit ram runt fotot vi arbetar med, vilket är vad vi letade efter med detta steg.

Dela in fotot i sektioner för mosaiken

Vad vi nu ska göra är att dela upp fotot som sådant i de sektioner som kommer att utgöra mosaik- vi letar efter Instagram från Photoshop. För att göra detta går vi till menyn Visa och klickar på alternativet Ny guidekomposition. I det ögonblicket kommer ett fönster upp på skärmen där vi har möjlighet att välja antalet rader och kolumner som vi vill dela upp bilden . Det är till exempel en bild på cirka 1300 x 800 dpi, en uppdelning av tre kolumner och två rader skulle vara tillräckligt.

filas y columna mosaico

Naturligtvis kommer allt här att bero på behoven hos var och en och de delar där du vill dela bilden för att senare göra Instagram-mosaiken från Photoshop. När vi ser att bilden är uppdelad väljer vi Sektorverktyget från programmets vänstra panel. Vi kan också komma åt det direkt från C-tangenten. Om vi ​​tar en titt, efter att ha valt det verktyget, högst upp i gränssnittet, hittar vi en knapp som heter Sektorer från guider, som vi klickar på.

Sektorer för partir de guías instagram Photoshop

Spara fotot i Photoshop för att bli en Instagram-mosaik

Genom att klicka på den knappen är det vi verkligen gör fragmentera bilden i de delar som anges tidigare med rader och kolumner. Nu återstår bara att spara det, men vi kommer inte att göra det här som vanligt. I det här fallet som berör oss nu, vad vi kommer att göra är att gå till Arkiv-menyn och välja Exportera / Spara för webben.

Nu öppnas ett nytt fönster där du har möjlighet att välja upplösning och format för det slutliga fotot, till exempel JPEG .

skydda mosaik Photoshop

Eftersom det är uppdelat i sektorer skapar Photoshop självt, när vi klickar på Spara, på den angivna diskplatsen, en mapp som heter Bilder som innehåller alla delar av fotot som kommer att ingå i mosaiken som sådan.

foton mosaik

Nu behöver vi bara ladda upp dem till det sociala nätverket korrekt beställt. Således ser vi att det är väldigt enkelt att skapa en mosaik för Instagram från Photoshop, förutom att kunna anpassa processen.

Relaterade Artiklar

Back to top button