Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Gör dig redo för macOS Big Sur: Programvara du borde ladda ner

Goda nyheter för Apple-användare, efter en lång väntan på nästan 20 år får du nu macOS 11. Detta innebär att Apple-användare äntligen kan gå från 10.X-version till 11.0.

macOS Big Sur

De som vill installera MacOS Big Sur måste se till att de har minst 30 GB ledigt utrymme. Men om de kan spara mer som 50 GB kommer det inte att finnas några installationsproblem.

Men hur frigör jag det lagringsutrymme som behövs för installationen?

Svaret är här. I det här inlägget kommer vi att diskutera hur man frigör utrymme och är redo att installera senaste macOS.

Notera: De som har Apple Developer Program-medlemskap de kan få beta just nu. De som inte ingår i utvecklarprogrammet måste dock vänta till juli.

Uppenbarligen kan du göra en kortfattad sökning och radering för stora filer, tillfälliga internetfiler och andra diverse filer, men det kommer inte att göra dig så långt. Därför kommer vi att diskutera tre mest effektiva verktyg för att rengöra din Mac. Dessa bästa Mac-rengöringsmedel inkluderar:

  1. CleanMyMAc X
  2. Gemini 2
  3. Disk Clean Pro

Dessa Mac-rengöringsverktyg hjälper till att städa upp Mac och återvinna utrymme på din hårddisk. De kommer att gräva djupare in i din Mac för att se filer som tar upp onödigt lagringsutrymme.

Hur rensar jag upp Mac och gör plats för senaste macOS Big Sur?

Mac-rengöringsprocess kan vara väldigt komplex uppgift när du gör det manuellt. Det tar inte bara mer tid, men det garanterar inte exakta resultat. Så för att göra jobbet och städa saker på Mac använder vi CleanMyMac X följt av Gemini 2 och Disk Clean Pro.

Här hjälper CleanMyMac X till att bli av med skräpfiler, avinstallera applikationer och skydda systemet mot skadlig programinfektion etc.

CleanMyMac X

Gemini 2 som erbjuds av samma leverantör hjälper till att hitta och ta bort dubbla filer som är ansvariga för större diskutrymme.

Gemini 2

Slutligen kommer vi att använda Disk Clean Pro som erbjuds av Systweak Software. Det hjälper dig att rensa papperskorgen, delvis nedladdningar, skräpfiler, allt skräp på din Mac.

Disk Clean Pro

Hur använder jag CleanMyMac X för att frigöra utrymme på Mac?

Senaste version: 4.6.3

Prissättning: Från $ 39,95

Systemkrav: 10.10 och högre

Ladda ner: CleanMyMac X

smart skanning

Nu när vi har installerat CleanMyMac X. Låt oss lära oss att använda det här effektiva verktyget och bli av med skräpfiler, skydda systemet från skadlig kod etc.

Smart skanning

optimera ditt system

Den första modulen vi ser i den vänstra rutan är Smart Scan. Det hjälper till att ta bort systemskräp, töm papperskorgen, rengör iTunes och foton, skanna Mac efter skadlig kod, rengör Mail-appen, förbättra systemets prestanda. Det som gör att Smart Scan sticker ut är säkerhetsdatabasen. Det listar bara de filer som tas bort som inte skadar din Mac.

Systemskräp

Systemskräp

Det finns filer på din Mac som:

  • Språkfiler,
  • Cacher,
  • Loggfiler,
  • Utvecklingsskräp,
  • Trasiga preferenser,
  • iOS-fotocache,
  • Trasiga inloggningsartiklar etc.

Systemskräp söker igenom din Mac efter dessa filer och rensar dem för att skapa plats på Mac.

Du måste tänka på hur språkpaket kan vara skräp, eller hur? Tydligen ger de ditt system och dina appar möjligheten att fungera på flera språk. Men behöver du alla språk? Antagligen inte. Systemskräp listar ner de språkpaket som inte har använts. Utöver detta skannar det till och med din Mac efter föråldrade cachefiler, loggfiler, kvarvarande inloggningsobjekt, etc., som tar onödigt utrymme.

Foto skräp

Foto skräp

Hjälper till att rensa foto skräp som lämnas av värdelösa foton. Det betyder att den lokala cachen som skapas på din Mac när du visar foton som lagras i iCloud Photo Library rengörs med Photo Junk-modulen.

Att använda det är 100% säkert eftersom det inte tar bort några riktiga foton. Modulen skannar bara Photos-biblioteket för att identifiera oanvändbar cache och tunga RAW-filer som tar gigabyte utrymme.

Mailbilagor

Mailbilagor

Skannar och visar alla tillbehör som laddats ner via e-post på ett kategoriskt sätt. Detta hjälper till att ta bort oönskade och återställa gigabyte utrymme. Men om du behöver någon av bilagorna senare kan du ladda ner den igen från samma e-postadress som de bifogades med.

iTunes skräp

iTunes skräp

Rengöring av iTunes betyder inte att du sorterar kopior i applikationen och ordnar titlar. Det är faktiskt mer än så.

CleanMyMac X identifierar gammal föråldrad säkerhetskopia som tar onödigt utrymme. Tar bort trasiga nedladdningar som blir stashed, gamla programuppdateringar och kopior av iOS-appar.

Soptunna

Soptunna

Din Mac har mer än en papperskorg, om du tänker genom att tömma papperskorgen saker sorteras har du fel. Papperskorgen modul skannar och tömmer alla papperskorgar på din Mac. Detta inkluderar appspecifikt, enhetsspecifikt och annat skräp.

Hoppas, nu är det klart hur effektivt och avancerat CleanMyMac X är. På samma sätt kan du använda andra moduler för att frigöra mer utrymme.

Modul för stora och gamla filer

När som helst måste du frigöra mer och mer utrymme den här modulen hjälper. Med den kan du enkelt identifiera filer som hålls länge och inte är till nytta. Dessa glömda filer kan vara några gamla filmer, videor etc. som tar plats.

Förutom detta kan du använda sekretessmodulen för att vara säker från skadlig kod, virus och andra skadliga hot. Allt detta och mycket mer som du kan utforska när du använder verktyget hjälper dig att återvinna lagringsutrymme.

avinstallerareavinstallerare

Det enda som denna fantastiska produkt missar är dubbla filrengöring. Därför kommer vi att använda Gemini 2 för det.

Hur använder jag Gemini 2?

Gemini 2 använder avancerad algoritm för att jämföra filer och upptäcka likheter. Det väljer även dubbla filer (Smart Selection), så att användaren kan ta bort dem säkert med ett enda klick. Dessutom söker den efter liknande filer som hjälper till att återställa mer utrymme.

Följ stegen nedan för att använda Gemini 2:

Ladda ner Gemini 2

1. Starta Gemini 2

2. Klicka på + för att välja plats för skanning eller kan lägga till en anpassad mapp. Men om du vill göra saker enklare kan du dra mappen till Gemini 2.

3. Tryck på Sök efter duplikat.

4. När skanningen är över ser du hur mycket utrymme som kan återställas genom att ta bort dubbletter.

Gemini-skanning

5. Detta kommer att placera alla utvalda duplicerade i papperskorgen och du kan återställa lagringsutrymme omedelbart.

ta bort dubbletter

Notera: Om du inte vill gå med automatiskt val kan du också göra det manuellt.

prat

På det här sättet kan du enkelt återställa utrymme och skapa plats för MacOS Big Sur.

Slutligen kan du använda DiskClean Pro för att organisera data, ta bort föråldrade filer och återställa lagringsutrymme. Med hjälp av ett klickvård kan du bli av med överflödiga filer och återställa en enorm mängd diskutrymme.

Hur använder jag Disk Clean Pro?

För att använda verktyget, ladda ner det från den officiella App Store.

Ladda ner Disk Clean Pro

Eftersom det är tillgängligt på AppStore råder det ingen tvekan om funktionaliteten i detta verktyg. Du kan använda den för att rensa skräpfiler, rensa loggar, delvisa nedladdningar, oanvända filer, gamla nedladdningar, webbläsarcache, cookies och mer.

Detta allt-i-ett-verktyg är tillräckligt kapabelt för att ta bort dold röran från Mac.

Slutsats

Nu när du gör dig redo för nästa stora macOS-uppdatering blir det viktigt att hålla ditt system redo för MacOS Big Sur också. För att göra detta kan verktyg som CleanMyMac X, Gemini 2 och Disk Clean Pro hjälpa dig avsevärt. Prova dessa fantastiska Mac-rengörings- och optimeringsprogram och dela din upplevelse i kommentarerna nedan.