Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Gör aldrig detta, annars kommer ditt WiFi att vara långsamt och du kommer inte att kunna lösa det

Vilka misstag att undvika för att ha bra Wi-Fi

WiFi kommer att vara långsamt

Ha det bra Wi-Fi-anslutning idag är viktigt. Vi har fler och fler uppkopplade enheter, särskilt på grund av hemautomation och Internet of Things. Det betyder att vi behöver bra täckning, hastighet och kapacitet för att ansluta fler och fler enheter utan avbrott. Därför är det viktigt att inte göra misstag.

Använd valfri repeater

Det är vanligt att vi installerar en trådlös repeater för att förbättra hemmets Wi-Fi-signal. Det är en enkel enhet att använda och kan hjälpa till att förbättra täckningen. Men alla är förstås inte lika. Faktum är att vissa kan bli ett problem och till och med göra att anslutningen börjar bli sämre, med avbrott och dålig hastighet.

Undvik därför att använda någon Wi-Fi-repeater. Informera dig alltid för att skaffa den bästa enheten. Dessutom finns det inte bara möjligheten till repeatern, utan du kan använda ett Wi-Fi Mesh-system eller PLC-enheter som också kommer att vara användbara för täckning för att nå andra platser i huset utan störningar och skärsår.

Placera routern var som helst

Det är viktigt att placera routern väl. Men i många fall placerar vi den var som helst . Ibland händer detta för bekvämlighets skull, så att det inte kommer i vägen, men andra gånger beror det på att vi inte har något annat val än att installera det. Oavsett orsak, försök att placera routern på en lämplig plats så att den bättre kan fördela signalen och du slipper ha problem.

Det är till exempel ett misstag att placera routern nära andra elektroniska enheter. Detta kan påverka Wi-Fi-nätverket, särskilt när du använder enheter som använder 2,4 GHz-bandet och ansluter till det bandet. Det är också viktigt att du inte placerar den i ett område som täcks av lådor, möbler eller annat som kan blockera signalen.

Helst bör den vara på en upphöjd plats, borta från eventuella störningar och om möjligt på en central plats i huset. På så sätt kan du bättre fördela signalen utan täckningsproblem.

Motiv för apagar el router

Att inte välja rätt band

Idag tillåter de flesta enheter oss att ansluta till 5 GHz band och även till 2,4 GHz. Det finns dock skillnader mellan det ena och det andra. Den förra är bäst för maximal hastighet, men är mer känslig för avstånd. Å andra sidan är den andra långsammare, men stabilare och mindre känslig för avstånd.

Att välja väl vilken du ska använda kommer att vara viktigt. Det kan vara nyckeln till att ha en bra Wi-Fi-anslutning och att det inte finns några problem med hastighet, täckning eller eventuella störningar som kan skada anslutningen.