Googles trådlösa nätverksdetaljer läcker med Nexus 6 ombord

0 Shares

Tillbaka i januari hörde vi flera obekräftade rapporter om att Google planerade att gå in på marknaden för trådlösa nätverk och erbjuda smarttelefonköpare ett annat alternativ förutom Verizon, AT&T och andra stora namnoperatörer, och dessa detaljer bekräftades alla tidigare i veckan.

Den här veckan under det årliga mässan Mobile World Congress i Barcelona, ​​Spanien, bekräftade Googles egen Sundar Pichai, Senior VP för produkter, att de planerar att bygga, testa och experimentera med en mindre skala trådlös amerikansk tjänst och kommer att meddela detaljer under de kommande månaderna. Men i dag har Wall Street Journal enligt uppgift ännu mer detaljer.

Enligt Wall Street Journal kan den första lanseringen av Googles nya MVNO trådlösa nätverksaspirationer lanseras så snart “under de kommande veckorna” men de har inget fast utgivningsdatum. Deras källor bekräftar också Googles Motorola-tillverkade Nexus 6 kommer att finnas ombord och stöds av det nya trådlösa nätverket.

Nexus6-Google

Vi har hört små rykten om att Google ska bli en trådlös operatör i flera år, precis som vi hörde samtal om att de skulle bli en ISP som de har gjort med Google Fiber, och nu börjar några av dessa detaljer äntligen dyka upp nu när Googles bekräftade de kommer in på marknaden.

Som vi nämnde tidigare i veckan vill Google inte konkurrera med Verizon, AT&T eller andra partners som erbjuder sina Android-enheter runt om i USA. Istället vill de bygga ett helt annat småskaligt nätverk i USA för att testa ny teknik, nya sätt att leverera text, mms och dataanslutningar till våra enheter. De kommer att göra detta genom att dela Sprint-, T-Mobile- och WiFi-hotspots på en gång för att alltid ha service, oavsett vad, och låta enheten direkt hoppa till den bästa anslutningen vid varje tillfälle. Det är en djärv strategi och är förmodligen bara en liten aspekt av Googles planer.

Enligt källor nära saken kommer Googles trådlösa nätverk med kodnamnet NOVA att avslöjas och lanseras i en begränsad testkörning under de kommande veckorna. Det finns dock en fångst, och nätverket stöder bara en enhet vid lanseringen. Det är Googles egen Nexus 6-smartphone som släpptes förra året.

google_sprint_tmobile

Googles Sundar Pichai såg till att nämna mer än en gång att detta är ett litet test för tillfället, och de har inte (åtminstone för närvarande) en plan för att starta ett fullskaligt nätverk som kan konkurrera med de andra i USA . Det är mer ett nätverk som ska användas som en testplats, ett bevis på konceptet och för att driva innovation framåt när det gäller mobil, och hur vi ansluter våra enheter till internet och får service dagligen.

Om Google verkligen begränsar åtkomsten till endast Nexus 6, kommer detta att vara en mycket begränsad tjänst som endast några få utvalda kan använda, för att inte tala om att vi antar att det kommer att finnas ett registrerings- och inbjudningssystem. Det betyder att inte alla kan prova det nya trådlösa Google-nätverket, och det kommer möjligen inte ens att vara öppet för allmänheten förrän senare i år.

För närvarande är alla detaljer extremt lätta. Vi vet inte vad Google har planerat, hur mycket de till och med kommer att avslöja när de gör meddelanden, eller vem som alla kan använda detta nätverk när det verkligen går live. Googles chef för Android sa att vi kommer att lära oss mer snart, så vi kommer att vara på utkik efter ytterligare information när Google förbereder sig för att komma in i det trådlösa nätverksspelet.

0 Shares