Googles planer för trådlösa nätverk bekräftade

0 Shares

Tidigare i år hörde vi flera obekräftade rapporter om att Google planerade att gå in på den trådlösa marknaden i hopp om att möjligen kunna konkurrera med AT & T: s och Verizons i världen, och den här veckan bekräftade Google själva dessa ambitioner. Under de kommande månaderna kommer Google att erbjuda sin egen trådlösa nätverkstjänst för Android -smartphones och surfplattägare.

Den här veckan under den årliga Mobile World Congress -mässan i Spanien bekräftade Googles egen Sundar Pichai, Senior VP för produkter att de planerar att bygga, testa och experimentera med en liten amerikansk trådlös tjänst och kommer att meddela detaljer under de kommande månaderna, enligt Wall Street Journal.

Vi har hört små rykten om att Google ska bli en trådlös operatör i flera år, precis som vi hört talas om att de skulle bli en ISP som de gjort med Google Fiber, och nu har alla dessa rykten bekräftats, men detaljerna är extremt lätta .

Sundar_Pichai

I Spanien intog Googles chef för Android, Chrome och VP för många olika produkter scenen under en keynote och pratade om många olika saker. Saker om Google som helhet, Android -operativsystemet, Android Pay och naturligtvis tanken på att Google ska bli en leverantör av trådlösa operatörer i USA.

Det är värt att notera att Pichai uppgav att företaget inte planerar att konkurrera med Verizon, AT&T och andra operatörer, eftersom de är bärarna som driver många av sina populära Android -telefoner. I stället för att konkurrera med Verizon och de andra hör vi att de letar efter att starta ett nätverk i liten skala som går av med WiFi, T-Mobile och Sprint, och som enkelt kan hoppa mellan alla tre och eventuellt andra. Det betyder att det aldrig kommer att vara ett problem att ha någon tjänst. Att ringa, skicka sms och surfa på webben blir enklare och snabbare än någonsin, på fler ställen än tidigare.

google_sprint_tmobile

Sundar Pichai, som har kommit upp på Android så sent, hade bara några få ord att säga om Googles trådlösa planer, och sade att vi kommer att lära oss mycket mer under de kommande månaderna. Mest troligt vid företagens årliga Google I/O -evenemang under andra kvartalet.

Från det som ser ut kommer de inte att ta sig an Verizon eller AT&T. Istället skulle dess nätverk byggas för att demonstrera tekniska innovationer som transportföretag kunde använda. Som att hoppa från T-Mobile till Sprint, till en WiFi-anslutning och tillbaka till T-Mobile utan problem. Det finns mycket utrymme för innovation inom mobilutrymmet, och med Google som kastar hatten i ringen är möjligheterna oändliga. De har också experimenterat med ballonger över tillväxtmarknader för att leverera gratis Wi-Fi med något som heter Project Loon, vilket kan knytas till dess planer för trådlöst nätverk.

Och medan Google inte bekräftade några av ovanstående uttalanden, hävdar en ny rapport från Wired att det är vad företaget har planerat. För närvarande använder små förbetalda operatörer som MetroPCS, Straight Talk, Boost Mobile och andra alla vad som kallas en MVNO, där de pigg-back av operatörer som T-Mobile, AT&T eller Sprint. Detta är vad vi kunde se från Google, men på ett annat sätt.

Under tidigare år har dessa varit lägre tjänster som inte får högre hastigheter eller prioritet som vanliga AT & T- eller T-Mobile-kunder, men den nedgången i tjänsten har inga årsavtal och lägre månadsavgifter. Det betyder inte att Google kommer att erbjuda en avancerad tjänst, det är bara det vi hör är en liten del av Googles trådlösa planer.

För närvarande är det verkligen inte mycket känt, men om de kan driva innovation och tillåta flera operatörer, Wi-Fi-hotspots och andra anslutningar för att alla fungerar sömlöst och tillsammans på våra Android-enheter kan konsekvenserna bli enorma. Detta är det första steget i att ändra mobilutrymmet i USA och vi lär oss mer snart. Det faktum att Google bekräftade planen är stora nyheter i sig, men de större nyheterna blir när vi hör deras fullständiga planer och mer detaljer under de kommande månaderna.

0 Shares