Googles och HTCs strejk Win Win 1,1 miljarder dollar Deal

0 Shares

Google och HTC har tecknat ett avtal på 1,1 miljarder dollar där Google kommer att ha tillgång till en del av HTC-anställda och immateriella rättigheter. Detta avtal verkar vara en vinn-vinn-situation för båda parter.

Att köpa ut kommer att hjälpa Google att uppfylla sina långsiktiga planer, det vill säga att bygga fler och fler ”smarta” enheter internt, utrustade med sina vapen.

”Dessa framtida kollegor är fantastiska folk som vi redan har arbetat nära på Pixel-smarttelefonlinjen, och vi är glada att se vad vi kan göra tillsammans som ett team,” skrev Rick Osterloh, Googles hårdvaruboss, i en blogg posta.

Läs också: Det här är de 5 produkterna som Google lanserar den 4 oktober 2017

HTC har dock fortfarande friheten att bedriva smartphoneföretag även efter att ha delat ut en god kaka av sin talang och verksamhet till Google. HTCs VD Cher Wang sa att detta avtal kommer att “säkerställa fortsatt innovation inom vår HTC-smartphone och Vive virtual reality-verksamhet.”

Vad HTC Deal kan betyda för Google?

För Google betyder det större kontroll över Pixel-smartphones och förmodligen kommer det inte att behöva förlita sig på partners för att designa (inte tillverka) sina framtida produkter.

Under det senaste decenniet eller så har vi sett Google balansera sin handling på både mjukvaru- och hårdvarufronten. Google har nu sin egen serie smarttelefoner – Pixel-serien, smarta högtalare – Google hem, bärbara datorer – Chromebooks och andra saker med sin egen programvara som körs på den.

Affären med HTC kommer att hjälpa Google att tävla mot Apple och Amazon, som har lyckats sätta en broms på Googles snabba tåg av tekniska innovationer i människors liv.

Det är dock inte något nytt för sökmotorjätten att skripta en affär som denna. Google köpte 2011 hela verksamheten av Motorola Mobility för 12,5 miljarder dollar och sålde den senare till Lenovo för knappa 3 miljarder dollar.

Läs också: Topp 6 iPhone X-funktioner som du kan uppleva på Android-telefoner

Vad denna affär kan betyda för HTC?

HTC har kämpat med konkurrens och det här avtalet med Google kommer att ge det ben att fortsätta och fokusera på den del av sin verksamhet som Vive VR och Premium-smarttelefon som går bra för företaget.

0 Shares