Googles nästa VR-enhet behöver ingen smartphone

0 Shares

När Google lanserade Pixel lanserade det också sin nya VR-plattform (virtual reality), kompatibel med alla smartphones som stöds av appen. Idag, på Google I/O, släppte företaget den andra versionen. Och till skillnad från den föregående behöver den inte ha en smartphone för att fungera.

Förutom nyheten lovar nya Google för sitt VR-headset en mer uppslukande upplevelse tack vare World Sense: headsetet observerar föremål runt omkring och använder dem som “ankare” för att följa användarens rörelse. Namnet på detta är “positionell spårning”.

Qualcomm hjälpte Google att skapa en referensdesign för detta headset. Men det är inget nytt, trots allt har HTC redan erfarenhet inom området med Vive; och Lenovo med sin egen enhet. Enheterna kommer att släppas senare i år.

google vr

Förra året meddelade Intel att de utvecklar ett headset som inte behöver anslutas till en dator eller smartphone. Den har en kamera för att kartlägga miljöer och upptäcka objekt samt dina händer. Men detta är en blandad verklighet, som kombinerar virtuella objekt och den verkliga världen. Detta är ett initiativ relaterat till Microsofts Windows Mixed Reality.

Dessutom skapar tillverkare som Lenovo, Acer, Dell och HP mixed reality-headset som spårar inifrån och ut utan att behöva externa sensorer. Dessa headset kräver dock en Windows 10-dator för att fungera.

0 Shares