Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Googles iOS-app “Switch to Android” kan överföra iCloud till Google Photos-överföring

Den senaste rapporten från 9to5 Google föreslår att Google kan introducera möjligheten att överföra bilder från iCloud till Drive genom att introducera en proprietär app med namnet “Switch to Android”. Rapporten kommer som ett resultat av dekompilering av den senaste versionen av appen Data Transfer Tool, som är tillgänglig på Play Butik för att överföra data från Android till Android-enheter.

Under appens dekompilering upptäckte publikationen följande sträng: “För att kopiera fotografier och videor från iCloud till Google Photos, följ instruktionerna i appen Växla till Android eller läs mer på g.co/transferfromicloud.”

Strängen innehåller en länk till en befintlig supportartikel som beskriver hur du begär en kopia av dina data från Apple och anger ditt Google-konto som destination. Förhoppningsvis kommer programvaran att förenkla denna process.

Begär överföring av dina foton och videor

Viktig: Vissa data och format som är tillgängliga i iCloud Photos kanske inte fungerar när du överför ditt innehåll till Google Photos. Kontrollera vad som överförs från iCloud till Google Foton.

Så här begär du överföring från iCloud till Google Foto:

  1. Logga in med ditt Apple-ID på privacy.apple.com.
  2. Välj Begäran att överföra en kopia av dina uppgifter.
  3. Logga in med ditt Google-konto för att starta överföringen.
  4. För att avsluta din förfrågan, följ instruktionerna på skärmen.

Dricks: Överföringsprocessen tar 3–7 dagar. Om du avbryter din överföringsbegäran innan den är klar stannar objekt som redan har kopierats i Google Foto.

(Från Supportartikel från Google)

Det finns också en chans att vi kommer att kunna ansluta en iPhone till en Android-enhet för att snabbt överföra data, liknande hur Google redan stöder Android-till-Android datamigrering, eftersom den senaste uppdateringen av Androids Data Transfer Tool inkluderar en ny tillgänglighet beskrivning för en animering i appen, som nämner en “Lightning-kabel”.

På grund av det faktum att dessa påståenden är baserade på koddekompilering är det möjligt att dessa funktioner inte når slutanvändare. Därför måste vi vänta på Googles officiella tillkännagivande.

Källa