Googles Gmail anvÀnder TensorFlow för att blockera 100 miljoner skrÀppostmeddelanden varje dag

0 Shares

Google anvÀnder sig av Tensorflow, en hemodlad och öppen kÀllkod för maskininlÀrning (ML) för att ÄtgÀrda Gmails skrÀppostproblem. Hittills har Gmail traditionellt vanligt anti-spam-system, som inte kan motverka problemet effektivt. SÄ det verkar som om Silicon Valley-jÀtten har kommit fram med avancerade inbyggda sÀkerhetsskydd.

LÄS OCH: Googles Instant Tethering Ă€r nu tillgĂ€ngligt pĂ„ fler enheter

VÀrldens ledande gratis e-posttjÀnst har en mÄnatlig anvÀndarbas pÄ cirka 1,5 miljarder. En annan imponerande siffra Àr dess 5 miljoner betalande företagsanvÀndare som anvÀnder den pÄ arbetsplatsen.

Hur blockerar Gmail skrÀppost?tensorflow_gmail.gif

AnvÀndningen av TensorFlow AI-ramverk kompletterar befintligt ML- och reglerbaserat skydd, vilket sannolikt kommer att förbÀttra detekteringsfunktionerna för skrÀppost. Google hÀvdar att det nu kan blockera en hel del 100 miljoner ytterligare skrÀppostmeddelanden varje dag.

Spamkategorier som tidigare var svÄra att upptÀcka skulle blockeras hÀdanefter. TensorFlow anvÀnds för att blockera bildbaserade meddelanden, e-postmeddelanden med dolt inbÀddat innehÄll och meddelanden frÄn nyligen skapade domÀner som försöker dölja en lÄg volym spammy-meddelanden i legitim trafik.

LÄS OCH: Facebook rullar ut meddelandet “Unsend” i den senaste uppdateringen

Googles AI lĂ€r sig mönster baserat pĂ„ anvĂ€ndarens e-postförbrukning, beteende och beslut. SĂ„ avsikten Ă€r inte att blockera meddelanden knappt pĂ„ e-postegenskaperna som matchar de som vanligtvis betraktas som “spammy”. IstĂ€llet skulle den nya mekanismen anpassa skyddet för varje anvĂ€ndare. Slutligen skulle AI förstĂ€rka modellen i rĂ€tt tid och förfina de detaljerade besluten för att effektivt hantera skrĂ€ppost.

0 Shares