Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Googles eget svar på ChatGPT “Bard” lanseras idag

Precis som sin föregångare ChatGPT är Bard en AI-chatbot för konversation som drivs av en sofistikerad språkmodell. Plattformen kan också användas på liknande sätt, genom att ge användare möjlighet att skriva i en textruta och ställa frågor om vilket ämne de väljer.

Men till skillnad från den ursprungliga chatboten använder Bard Googles egen språkmodell för dialogapplikationer (LaMDA), som är stolt över att skapa svar som är mer mänskligt genererade än ChatGPT. Dessutom har Bard en “Google It”-knapp, som använder stora delar av livesökningsdata och producerar tre svar för varje prompt, så att användare kan välja den version de föredrar.

Google Bard nya AI chatbotGoogle Bard nya AI chatbot

Medan Google har arbetat med denna anpassade teknik under en tid, säger Googles senior produktdirektör Jack Krawczyk till BBC att Bard ska ses som “ett experiment” och en “startplatta för kreativitet” snarare än en färdig produkt.

“Gör inga misstag, det här är en extremt försiktig produktlansering, ungefär så långt bort från det tidigare “gå snabbt och bryt saker” bravader från de tidiga dagarna av storteknologin som det är möjligt att komma.” – Googles senior produktdirektör, Jack Krawczyk

Denna försiktiga känsla upprepades av Googles forskningschef Zoubin Ghahramani, som berättade för publikationen att “som vilken metod som helst kommer dessa skyddsräcken ibland att misslyckas” när man hänvisar till chatbotens potentiella svar på stötande uppmaningar.

Men, polerad eller inte, lanseringen av Google Bard representerar ett ganska stort steg framåt för sökjätten. Men exakt vem är det tillgängligt för?

Hur kan jag använda Googles Bard?

Om du är intresserad av att testa Googles nya smarta följeslagare innan den når massorna måste du skriva upp dig på en väntelista på bard.google.com. Om du lyckas kommer du att få ett e-postmeddelande som meddelar dig om stegen du ska ta härnäst.

Google har inte släppt någon tidslinje för sin bredare utrullning ännu, så det är omöjligt att säga när Bard kommer att vara tillgänglig för allmänheten. Däremot har företagets vd Sundar Pichai meddelat att chatbot kommer att göra ändringar i Google Sök inom kort.

Och under tiden, om du fortfarande längtar efter att testa generativ AI, men inte är ett fan av OpenAIs lösning, kolla in vår guide till ChatGPT:s bästa alternativ här.