Googles “Backup by Google One” börjar ersätta Android-säkerhetskopieringstjänsten

Google integrerar ytterligare sin Google One-tjänst i Android med en ny uppdatering som rullas ut idag, som kommer att ersätta den befintliga Android-säkerhetskopieringstjänsten med en ny “Backup by Google One”-funktion.

“Backup by Google One” är utformad för att ge en mer enhetlig säkerhetskopieringsupplevelse på Android, med flera förbättringar jämfört med den befintliga säkerhetskopieringstjänsten för Android. För närvarande kan användaren säkerhetskopiera sina appdata, SMS-meddelanden, samtalshistorik, kontakter och enhetsinställningar som Wi-Fi-nätverk, lösenord etc.

Säkerhetskopiering av Google One kommer att lägga till möjligheten att även säkerhetskopiera enhetsfoton, videor och MMS-meddelanden och dessa kontroller kommer att byggas in direkt i Android-inställningarna.

En sak att notera är att dessa uppdateringar kommer att vara en del av det vanliga free 15 GB Drive-lagring som Google erbjuder till alla Google-konton. Om lagringsutrymmet blir fullt måste användarna betala Google för extra lagringsutrymme via Google One-planerna.

Backup by Google One-uppdateringen har börjat rulla till alla enheter med Android 8.0 och senare från och med idag.

Via

Relaterade Artiklar

Back to top button