Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Google WiFi Ethernet-portar förklaras

Google Wifi är ett populärt mesh-nätverkssystem som låter användare njuta av sömlös Wi-Fi-täckning i hela sina hem eller små kontor.

En av funktionerna i Google Wifi-enheterna (även känd som “punkter”) är införandet av Ethernet-portar.

Du kan utöka WiFi-räckvidden genom att ställa in Google WiFi-punkter, den ansluter automatiskt till den närliggande WiFi-enheten och kapslar WiFi-signalen.

Att förstå hur dessa portar fungerar och hur man använder dem kan avsevärt förbättra ditt nätverks funktionalitet och prestanda.

Typer av portar på Google Wifi

Varje Google Wifi-åtkomstpunkt har två Ethernet-portar på baksidan. Här är en uppdelning av deras funktioner:

 1. WAN-port: WAN-porten (Wide Area Network) används för att ansluta den primära Google Wifi-åtkomstpunkten till ditt modem eller gateway. Den här porten ansluter Google Wifi-nätverket till internet. Den är vanligtvis märkt med en globikon för att skilja den från LAN-porten.
 2. LAN-port: Det lokala nätverksporten (LAN) är tillgänglig för dig att ansluta trådbundna enheter direkt till Google Wifi-åtkomstpunkten. Detta kan vara användbart för enheter som kräver en stabil anslutning eller som inte har Wi-Fi-kapacitet. På den primära Wifi-punkten, som ansluts till modemet, kan denna LAN-port användas för att ansluta till enheter som en dator, skrivare eller switch.
 3. Strömport: Porten ansluten till strömförsörjningen.

För hem eller kontor som kräver mer täckning kan ytterligare Google Wifi-åtkomstpunkter läggas till för att skapa ett mesh-nätverk.

Dessa extra punkter fungerar bara som Wi-Fi-förlängare och har inte WAN-portens funktionalitet.

LAN-porten kan dock fortfarande användas för att ansluta trådbundna enheter, vilket kan vara särskilt användbart i områden där Wi-Fi-signalerna är svaga.

Hur man använder Ethernet-portar på Google Wifi

Det är enkelt att använda Ethernet-portarna på din Google Wifi-åtkomstpunkt:

 1. Anslut ena änden av en Ethernet-kabel till LAN-porten på Google Wifi-åtkomstpunkten.
 2. Anslut den andra änden av kabeln till den enhet du vill ansluta till nätverket.
 3. Enheten ska automatiskt ansluta till nätverket om den är inställd på att automatiskt få en IP-adress via DHCP.

Fördelar med att använda Ethernet-portar på Google Wifi

 1. Stabilitet: Trådbundna anslutningar är i allmänhet mer stabila än trådlösa, eftersom de inte är lika känsliga för störningar och trafikstockningar.
 2. Fart: Ethernet-anslutningar kan erbjuda snabbare dataöverföringshastigheter, vilket är fördelaktigt för aktiviteter med hög bandbredd som strömmande högupplöst video eller överföring av stora filer.
 3. Reducerad latens: Trådbundna anslutningar har vanligtvis lägre latens jämfört med trådlösa, vilket är avgörande för realtidsapplikationer som onlinespel eller videokonferenser.
 4. Ansluta icke-Wi-Fi-enheter: Vissa enheter kanske inte har Wi-Fi-kapacitet, och Ethernet-portar tillåter dessa enheter att ansluta till ditt nätverk.
 5. Lätt att ställa in: Enheten är användarvänlig och lätt att konfigurera, vilket innebär att du inte behöver omfattande teknisk kunskap för att få igång den.
 6. Hanteras av App: Det ger inget webbgränssnitt. Det kan enkelt hanteras av Google WiFi-appen från din smartphone.