Google uppdaterar viktiga appar för iOS 15 | Betrodda recensioner

0 Shares

Google har meddelat att flera av sina appar är redo för den senaste lanseringen av iOS 15.

Apple och Google kommer inte alltid överens, men duelleringsteknikjättarna vet i allmänhet (om inte alltid) bättre än att ta ut skillnaderna mot sina kunder.

För detta ändamål utfärdade Google omedelbart en produktuppdatering på dagen för iOS 15: s lansering, där man markerar var några av dess ofta använda appar kommer att fungera i synkronisering med Apples senaste mobila operativsystem. Googles appar kommer nu att samarbeta fullt ut med iOS 15: s nya fokusläge, som filtrerar bort irrelevanta eller icke-pressande aviseringar.

Direkt från fladdermusen använder Google ett mycket populärt exempel: navigering i Google Maps. Även när iOS 15: s fokusläge är aktivt, kommer du fortfarande att meddelas när du ska svänga eller om det finns några ändringar av rutten.

På andra håll meddelar Google Home-appen dig fortfarande om det finns ett okänt ansikte vid din dörr, medan Google Tasks fortfarande visar tidskänsliga påminnelser. Andra aviseringar skickas direkt till aviseringscentret, där du kan kontrollera dem när du vill.

Det finns naturligtvis några stora Google -appar som inte ingår i den här uppdateringen, men Google säger att Gmail, Meet, Tasks, Maps, Home och andra kommer att få aviseringar förbättrade “under de kommande veckorna”.

Googles Spotlight -integration har också tagit ytterligare ett steg framåt i iOS 15. Sök efter en låt i Apples universella sökassistent (dra ner från mitten av startskärmen) och du kan börja spela den från YouTube Music, om det är din valda musiktjänst.

Google har också beskrivit ett par uppdateringar som kommer till iPad under de kommande veckorna. Det verkar som om Google Foto och YouTube Music kommer att få “extra stora versioner av sina populära widgets”, som är ett stort fokus för iPadOS 15.

0 Shares