Google Trender: vad det är och hur man använder detta användbara och enkla verktyg

0 Shares

Google Trends är ett av de många verktyg som Google erbjuder och det kan hjälpa mycket. Det är dock inte välkänt av allmänheten, låt oss ta reda på detta fantastiska verktyg nedan och låt oss ta reda på lite om hur man använder det.

I den här artikeln hittar du:

Vad är Google Trends

Google Trends skapades 2006 och som namnet säger är det ett verktyg inriktat på trender eller trender. Det är gratis och låter dig följa utvecklingen av sökningar med hjälp av ett specifikt sökord eller ämne. På själva hemsidan kan du se en graf som visar resultaten sedan 2004.

Det är möjligt att filtrera sökningar med olika kriterier som land, tid och typ av sökning. Vi fick veta lite mer om det här verktyget, men hur kan vi använda det? Låt oss se nedan hur du kan fördjupa dig i det.

Så fungerar Google Trends

Innan vi lär oss hur man använder det här verktyget är det viktigt att vi förstår hur dess system fungerar. Resultaten samlas in från alla Google-resultat. Sökmotorn samlar in data, kategoriserar och kopplar ihop dem.

Data som söks av ett fåtal personer raderas och saker sorteras efter term, tid och tecken. Nu när vi har en allmän idé, låt oss se hur man använder den.

Google Trender: hur man använder

För att komma igång, besök webbplatsen genom att klicka här. Det är inte nödvändigt att ha någon registrering för att använda, så fort du går in kommer du att se de mest sökta och diskuterade termerna och orden på internet. Det är möjligt att öppna ämnet ytterligare genom att klicka på det och se alla relaterade nyheter.

google trends hemsida

För att söka på ordet kan du skriva vad du vill i sökfältet, efter att ha skrivit in mycket information kommer att visas på skärmen. Låt oss dela upp det i kategorier nedan och lära oss mer om all information och funktionalitet som Googles webbplats visar för oss.

intresse över tid

intressen över tid på google trender

Så fort du skriver det önskade ordet ser du en graf med sökningar och resultat över tid. Ett värde på 100 är toppen av popularitet, 50 är hälften och 0 betyder att ämnet har mindre än 1 % popularitet. Allt representerat grafiskt och lätt att förstå.

Intresse per region

intressen per region visas

Dessutom visas en karta som definierar ämnets popularitet i olika regioner i landet. Det är möjligt att se varje region och mäta dess popularitet med samma procentsatser som nämns ovan. Ju varmare färgen på kartan var, desto mer popularitet var ämnet.

Dessutom visas relaterade ord och sökningar på sidan. Om du klickar på de tre staplarna i det övre hörnet hittar du fler verktyg på sajten, låt oss titta på var och en nedan.

hemsida

Den första knappen är den mest uppenbara och leder till startsidan, där vi ovan har beskrivit de olika sakerna du kan hitta. Hemsidan har en sammanställning av insikter och heta historier som hjälper dig. Låt oss veta mer om de andra knapparna.

Visa mer

I Ver Mais omdirigeras du till en sida som väntar på din sökterm. Men precis som den första visar den det mest undersökta innehållet och de ämnen som är på uppgång. Allt detta med samma funktioner som hemsidan.

Huvudsökningar

Sökverktyg

I Toppsökningar kan du hitta nyheterna som ligger på nummer 1 i kategorivyerna. Webbplatsen låter dig filtrera genom att söka dagligen eller i realtid. Dessutom kan du se per land vilka ämnen som var mest omtalade av nyheter.

Årets undersökningar

På den här fliken kan du ta reda på vad som var de mest omtalade ämnena under det senaste året, det vill säga år 2020. Den visar resultatet per land och tillåter filtrering efter kategorier. Den här sidan har också en video som visar dig mer om dessa ämnen och nyckelord.

Registreringar

På den här fliken kan du komma åt och se total information om sökord och termer som du tidigare sparat för att få en känsla av innehållet.

Slutsats

Vi hoppas att du med den här omfattande guiden har lärt dig mer om Google Trender och hur du använder det i ditt dagliga liv. Tvivlade du på allt vi såg? Hittade du ett fel? Låt oss veta i kommentarerna.

0 Shares