Google Translator: 6 tips du behöver veta

0 Shares

DE Google översättare har brutit ner barriärer mellan olika länder och språk, omedelbar översättning har kommit och idag kan vi samtala inte som en engelsk-till-portugisisk översättare, utan till och med med mandarinkinesiska som modersmål!

Läs även: Google Translator: Hur man tjänar pengar på att översätta

Ingen kunde föreställa sig att ett sådant genombrott som vi bara har sett i science fiction-filmer kunde nå vår hand gratis. Google Translate är ett mycket kraftfullt verktyg som låter oss chatta på vilket språk som helst direkt.

För att göra din användning av applikationen ännu enklare har vi separerat de bästa tipsen för att du ska få ut det mesta av Google Translator.

I den här artikeln hittar du:

Hur man översätter vilken webbplats som helst

Applikationen tillåter översättning av vilken webbplats som helst på ett mycket enkelt sätt, med bara några få klick på översättningsverktyget. Du måste trycka på “Översätt” på mobilen och allt kommer att vara på ditt språk.

Ett annat sätt att översätta en hel webbsida är att gå till webbplatsen Google Translate. Allt du behöver göra är att kopiera webbadressen till webbplatsen du vill översätta, klistra in den i rutan på vänster sida av Google Översätt. Utan större ansträngning översatte Google hela sidan åt dig på höger sida, klicka på länken och läs sidan på ditt språk.

Hur man översätter markerad text från bilden

En annan bra funktion i applikationen är realtidsöversättningen av foton och vad din kamera pekar på. Användningen av denna funktion är mycket enkel.

  1. tryck på appens kamera, under översättningstextrutan och vänta på att kameran öppnas;
  2. Rikta med telefonens kamera på orden du vill översätta så identifierar appen automatiskt språket. Om du behöver bättre översättningsnoggrannhet kan du högst upp i appen välja vilket språk som ska översättas och på vilket språk du vill att översättningen ska visas.

Översätt bilder i realtid med Google Översätt

Hur man sparar meningsöversättningar i appen

När du reser till ett land är det mycket viktigt att säga några fraser på det lokala språket som “God morgon!”, “var är flygplatsen?” Och så vidare. Med Google Translate-appen kan du spara vanliga fraser på andra språk för dagligt bruk.

När du översätter meningar till ett annat språk kan du lägga märke till ett stjärnmärke på höger sida av meningen. Tryck på den för att spara meningen i fråga. För att konsultera frasen, tryck på hamburgermenyn (de tre parallella linjerna) i det övre vänstra hörnet av Google Translator-appen och välj “uttrycksordbok“. Det kommer att visa alla Google-översättningar som du redan har lagt till.

Spara fraser i Google Translator

Hur man använder Google Translate som en ordbok

Ett annat intressant verktyg för resor är ordboken, för det är Google Translate också perfekt. När du anger ett ord som ska översättas kommer applikationen att tillhandahålla definitionerna av ordet om det är tillgängligt.

Hur man använder Google Translates konversationsläge

Ett viktigt nytt verktyg för din resa är läget “Konversation” av ansökan. tryck på alternativet “Konversation” bredvid “Kamera” för att starta röstigenkänning. I detta nya fönster kan du växla mellan de valda språken för att starta en omedelbar översättning med en röst som talar på det översatta språket.

Ett annat sätt är att trycka i automatiskt läge, så kommer appen automatiskt att identifiera språket och översätta så att den andra personen kan förstå vad du säger.

Hur man använder Google offline-översättning

Och sist men inte minst är offlineöversättning i appen. Det är intressant att ha den här funktionen eftersom du i ett annat land troligen inte kommer att ha täckning för din mobila internetplan.

Det är enkelt att använda den här funktionen, men du kommer att behöva lite extra lagringsutrymme på din mobiltelefon, eftersom att använda offlineläge kräver att du laddar ner önskat språk.

När du letar efter ett språk för översättningen till höger om det kommer du att märka en nedåtpil, tryck på den och ett meddelande som begär nedladdning visas. När nedladdningen är klar kan du nu översätta några ord till ditt språk offline.

0 Shares