Google Translator: 11 hemliga funktioner du inte känner till

0 Shares

DE Google översättare det är en populär tjänst som många använder, även dagligen. Även om de använder det hela tiden känner folk inte till några tips och hemliga funktioner som plattformen erbjuder. Så låt oss se några som du kan använda.

I den här artikeln hittar du:

Tips och funktioner för Google Översätt

1. Lär dig mer om ditt eget språk

Lär dig betydelser och korrekt användning av ord i Google Translator

Med Google Translate kan du göra mer än att bara översätta fraser och ord. Du kan lära dig mer om betydelsen och användningen av ord på ditt eget språk. När du skriver eller klistrar in ett visst ord får du följande information

  • Orddefinition (substantiv och verb)
  • Synonymer (substantiv och verb)
  • Användningsexempel
  • Liknande översättningsfrågor

All denna information kan hjälpa dig när du skapar en text, eller till och med att känna till ord och fraser när du skickar ett e-postmeddelande.

2. Översätt dokument

Översätt dokument i Google Translate

Google Translate låter dig också översätta hela dokument. För att göra detta, klicka på alternativet Dokument, som visas på webbplatsen och leta efter dokumentet på din dator. Efter att ha skickat in kommer du att kunna se den fullständiga översättningen.

3. Översätt webbplatser till valfritt språk

Något få människor känner till, men om du klistrar in en länk i Google Translate och väljer det språk du vill, kommer hela sidan att översättas. Klistra sedan in i textrutan och klicka på den översatta länken, du kommer att kunna se hela sidan på önskat språk.

4. Prata för att översätta

översätt med din röst

Om du inte vet hur man skriver vissa ord, men du känner till uttalet, kan du översätta med din röst. Klicka på mikrofonikonen och säg ordet eller frasen. Efter att ha valt språk kommer allt att översättas till vad du vill.

5. Spara meningar

När du har anslutit ditt Google-konto kan du spara specifika översättningar till en lista med dina personliga fraser. Du kan komma åt listan när som helst på vilken enhet som helst. Det är också möjligt att exportera meningar från Googles kalkylblad, och på så sätt översätta fler dokument.

6. Använda andra termer

Kan andra termer på andra språk

Vi har sett mycket om termer på samma språk, men du kanske också känner till termer från andra språk. Kanske kan frasen du skapade förbättras ytterligare på ett annat språk. Så lär känna andra termer och gör det du sa lättare att förstå.

7. Lyssna på översättningen

Om du har problem med att förstå hur man uttalar ett specifikt ord kan du klicka på högtalarikonen på resultatfliken för att höra ordet. När du lyssnar på frasen kan du tala korrekt och inte skämmas.

8. Översättning av bilder och konversationer

Denna funktion är exklusiv för applikationen, med den kan du peka på en bild, och med hjälp av artificiell intelligens kommer allt att översättas till det språk du vill ha. Du kan markera med fingret vad du vill översätta, allt enkelt och med bara några få steg.

En annan riktigt cool funktion i appen, förutom översättningen av bilder, är översättningen av konversationer i realtid. Dialogöversättning kan hjälpa till med resor eller nödsituationer, även om du är på en annan plats.

Aktivera bara det här läget och tala, allt som sägs kommer att översättas för den andra personen, och vad den andra personen säger kommer att översättas för dig. Detta kan vara en bra funktion i ditt dagliga liv.

9. Offlineöversättning

Detta är en annan funktion som är unik för appen. När du väljer ett språk för översättning kan du ladda ner ett datapaket för det språket. Med detta tidigare nedladdade datapaket är det möjligt att använda vilken översättningsresurs som helst även offline.

Som ett resultat kan du vara mycket mer bekväm med att känna till och förstå vissa ord och uttal även när du är offline.

10. Ordbok

Plattformen kan användas för att slå upp engelska orddefinitioner, precis som en ordbok. Skriv bara in det ord du vill ha. Som vi redan har nämnt, förutom att använda plattformens ordbok på ett annat språk, är det också möjligt att använda den på modersmålet.

Detta kan vara till stor hjälp om någon sa något du inte förstod, även om det var på ditt modersmål. På så sätt kan du bättre förstå vad folk säger och inte bli generad eller göra misstag.

11. Språkavkänning

Välj alternativet detektera språk

Utöver alla dessa funktioner, ger Google Translate en sak till som folk använder och ibland glömmer. Även om du ser en fras, en bok och den är på ett annat språk, kan du spela upp frasen, bilden, dokumentet och Google identifierar själv vilket språk det är.

Förutom att identifiera översättningsprodukten kommer att göras, och du kommer att kunna förstå. Detta fungerar både i appen och i webbläsaren. Ladda ner applikationen genom att välja ditt operativsystem (Android/iOS) eller öppna den i webbläsaren.

Berätta nu för oss, visste du redan dessa Google Översätt-tips? Använder du ofta det här verktyget? Låt oss veta i kommentarerna.

0 Shares