Google tillkännager Pixel 4a – A $ 349-värde

Google tillkännager Pixel 4a – A $ 349-värde

Idag tillkännager Google sin 2020-efterträdare till sin budget / mellanklass-telefonlinje i form av den nya Pixel 4a. Väntat sedan flera månader nu, men till synes fördröjd till augusti, kommer den nya Pixel 4a med några viktiga uppgraderingar samtidigt som den erbjuder en Googles mjukvaruupplevelse till en prispunkt på 349 $.

Förra årets Pixel 3a och Pixel 3a XL fick till synes väl mottagna enheter, med Googles strategi främst inriktad på att erbjuda en “Google Experience” -mjukvarustack som bara finns på Pixel-enheter. I år försöker Google fortsätta detta fokus med Pixel 4a, med den största uppenbara förändringen att vi inte ser en 4a XL släpps vid denna tidpunkt.

Google Pixel 4a
Pixel 4a
SoCSnapdragon 730G

2x Kryo 470 (CA76) @ 2,2 GHz
6x Kryo 470 (CA55) @ 1,8 GHz

Adreno 618

DRAM6 GB LPDDR4X
Visa5,81 “OLED
2340 x 1080 (19,5: 9)
StorlekHöjd144,0 mm
Bredd69,4 mm
Djup8,2 mm
Vikt143 gram
Batterikapacitet3140mAh
Trådlös laddning
Bakre kameror
Main12,2MP 1,4 µm Dual Pixel PDAF
f / 1,7 77 ° -lins med OIS
Telefoto
Bred
Extra
Fram kamera8MP 1,12 um
f / 2,0 84 ° -lins; fast fokus
Lagring128 GB UFS 2.1
I / OUSB-C
3,5 mm hörlursuttag
Trådlöst (lokalt)802.11ac Wave 2 Wi-Fi
Bluetooth 5.1 LE + NFC
MobilSnapdragon X15 LTE
(Kategori 12/5)
DL = 600 Mbps
3x20MHz CA, 256-QAM

UL = 150 Mbps
2x20MHz CA, 64-QAM

Andra funktionerDubbla högtalare, 18 W snabb laddning
Dual sim1x nanoSIM + eSIM
Startpris$ 349/349 £ / 349 €

Hårdvarumässigt drivs Pixel 4a av Qualcomm Snapdragon 730G SoC, en chipplattform som nu är nästan 1,5 år gammal. SoC har två Cortex-A76-kärnor vid 2,2 GHz och sex Cortex-A55-kärnor vid 1,8 GHz, tillsammans med en Adreno 618 GPU.

Även om det verkligen inte är en dålig SoC i sig och passar bra för en enhet av denna prisklass, det faktum att Google hade valt att släppa en 4G-enhet vid denna tidpunkt, och kontra nya konkurrensen som 399 € Snapdragon 765-telefoner som OnePlus Nord sätter Pixel 4a på en grov plats när det gäller långsiktigt värdeproposition. Vi befinner oss för närvarande vid en böjning mellan standarder i smartphone-industrin, så det är definitivt något jag skulle tänka på om du planerar att behålla en enhet i mer än ett år.

Minnesmässigt har Google konfigurerat Pixel 4a konkurrenskraftigt eftersom den har 6 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme.

En av de bästa aspekterna av Pixel 3a-telefonerna var att de har OLED-skärmar, och 4a fortsätter trenden för skärmteknik av högre kvalitet trots att telefonerna ligger i det lägre prisklassen. Skärmdiagonalen har stigit till 5,81 ”, men det beror bara på att bildförhållandet har ökat till 19,5: 9 tack vare övergången till en helskärmsdesign.

Upplösningsskärmen 2340 x 1080 har nu en frontkamera med hålslag i det vänstra hörnet av anmälningsområdet, vilket faktiskt representerar Googles mest moderna designestetik hittills i detta avseende.

Telefonen har en liknande formfaktor som Pixel 3a, faktiskt krymper i längd från 151,3 till 144 mm. Bredden, som framför allt är den avgörande faktorn i en hands användbarhet hos en telefon, har varit lika med 69,4 mm – vilket faktiskt är i mindre storlek jämfört med de flesta andra enheter på marknaden just nu.

Den lilla storleken har en nackdel, och det är batteristorleken som faller in vid 3140 mAh vilket inte är så konkurrenskraftigt i det nuvarande landskapet. Det enda silverfodret här är att telefonen väger bara 143 g vilket gör den väldigt lätt, mycket som har att göra med telefonens plasthölje som faktiskt är ganska ovanligt att hitta i en telefon idag.

Telefonen har upp till 18 W PD-laddningsfunktion, men trådlös laddning var en av funktionerna på skärblocket för att uppnå lägre prispunkt.

När det gäller kameraupplevelse är det ganska enkelt för Pixel 4a: Den rymmer samma modul som finns på Pixel 4. Detta betyder att det återigen är samma 12,2 MP-sensor i kombination med AF / 1,7 optiskt system i en konventionell betraktningsvinkel på 77 ° vilket motsvarar en 27 mm ekvivalent brännvidd.

Den goda nyheten för Pixel 4a är att telefonen i denna prisklass bör ha en lätt tid att konkurrera med de flesta andra telefoner, eftersom kameran fortfarande är bland de bästa på marknaden. Även om huvudmodulen till synes kommer att erbjuda en fantastisk upplevelse och säkert kommer att kunna tävla och förmodligen överträffar telefoner som iPhone SE, är det fortfarande bara en enda kameramodulinstallation – vilket kommer att bli ganska konstigt med tanke på att de flesta andra leverantörer har åtminstone två användbara kameramoduler, de flesta väljer en ultra-vidvinkel.

Den främre kameran ser också antagandet av samma 8MP f / 2.0-modul som finns på Pixel 4.

I grund och botten borde kameraprestanda för Pixel 4a vara i linje med Pixel 4, för vilken du kan läsa vår omfattande jämförelse i samband med alla andra flaggskeppsenheter 2020.

Andra anmärkningsvärda omnämnanden av Pixel 4a är det faktum att den fortsätter att använda en bakre kapacitiv fingeravtrycksläsare och lyckligtvis fortfarande upprätthåller ett 3,5 mm hörlursuttag som inte längre finns på de avancerade Pixel-telefonerna.

Ett lägre pris till $ 349

Pixel 4a kommer till $ 349 vilket är $ 50 mindre än lanseringspriset för Pixel 3a förra året. Vad vi får i år är en mer särskilt uppdaterad processor, mer RAM, dubbelt standardlagring som har uppgraderats till UFS 2.1 och en ny design inklusive en ny skärm med längre bildförhållande. Medan kameravdelningen har sett antagandet av de nya modulerna från Pixel 4, var de inte så stora av ett hopp över Pixel 3 och 3a – och Google håller fortfarande saker mycket enkelt med bara en enda bakre kamera.

Sammantaget känns det som om det är ett solidt paket, åtminstone känns det ett ganska bättre värdeförslag än vad Pixel 3a var förra året. Men Googles enda verkliga styrka här är kamerabearbetningen; en $ 50 dyrare OnePlus Nord erbjuder en snabbare SoC med framtidssäker 5G-anslutning, en 90Hz-skärm och kastar in den extra ultra-vidvinkelkameran, även om den kanske inte är bra i kvalitet.

Det bör noteras att Pixel 4a har en liten karaktär, och bristen på en Pixel 4a XL betyder att om du letar efter en liten telefon är 4a bland några få sällsynta erbjudanden på marknaden just nu.

Jag ser att Google har en tuff tid mot mellanliggande konkurrens på globala marknader, det faktum att det nästan inte finns något annat jämförbart enhetsutbud i USA gör Pixel 4a till ett till synes oklart val i detta prissegment, med telefonen som erbjuder bättre värde än flaggskeppet Pixel 4-serien.

Tillgängligheten för Pixel 4a börjar den 20 augusti i USA, med senare släppdatum på andra marknader som 1 oktober för Storbritannien och sent till mitten av september för andra europeiska marknader.

Google nämnde också en teaser om att vi kommer att se en 5G-variant av Pixel 4a senare i år till en prispunkt på 499 $, som om de enda uppgraderingarna är en 5G-kompatibel SoC, kommer att vara ganska konkurrenskraftig i prissättningen.

Relaterad läsning:

Relaterade Artiklar

Back to top button