Google tillkännager omvandling av Gmail till Outlook

0 Shares

DE Google tillkännagav fler funktioner i Workspace idag (8), en del av en växande takt av förändringar i företagets företagsappar och kommunikationsprogramvarusvit under det senaste året. Dagens tillkännagivande är en milstolpe eftersom det avslöjar att Gmail den får en omdesign som avslöjar dess sanna natur i Googles ögon: ett nav för varje kommunikationsapp i företaget.

Gmail ringer nu “samtal”

Till att börja med lägger Google till möjligheten att “ringa” en annan Google-användare med hjälp av Google Meet – men i Gmail-mobilappen, i Meet. När funktionen startar kan din Gmail-app kallas som vilken annan VOIP-app som helst (och kan gå med i Google Meet-möten). Google säger att Standalone Meet-appen kommer att ha samma förmåga att ringa samtal, inte bara skapa gruppmöten, någon gång i framtiden.

Att vara Gmail den första platsen som Google tänkte på att använda sin samtalsfunktion avslöjar hur viktig Gmail har blivit för de större förändringarna som äger rum i Google Workspace. Google har inte varit blyg för att utnyttja Gmails popularitet för att driva antagandet av dess andra tjänster.

Gmail förvandlar Googles Outlook

Gmail är nu i princip Googles motsvarighet till Microsofts Outlook. Det är ett centrum för flera tjänster. Outlook är Microsofts för e-post, kalendrar och kontakter; Gmail är Googles nav för e-post, en-till-en-chattar, gruppchattar, videokonferenser och nu samtal. E-postdelen av Gmail är bara en flik i en grupp om fyra, tillsammans med Chat, Spaces och Meet.

“Spaces” är Googles “Rooms”, en Slack-liknande produkt som erbjuder gruppchattar. Med ryktet gör Google det enklare att hitta utrymmen inom ett företag, vilket gör dem upptäckbara för sökning (som ett alternativ) och lägger äntligen till fullt stöd för sammanlänkade meddelanden. Precis som med andra gruppchattappar kommer dessa att visas i en extra kolumn på höger sida.

Google säger att användare kommer att kunna dölja flikar de inte använder, som tidigare, och omdesignen rullas ut till företagsanvändare först, från och med idag. Efter det kommer det att börja visas i Gmail för vanliga användare.

När det gäller mindre uppdateringar kommer Google Kalender nu att tillåta dig att skicka ett OSA på mötesinbjudningar med en indikation på din plats. Google kommer äntligen att lansera så kallat “Mate-läge” i november. Det är systemet som låter dig gå med i ett möte på din bärbara dator bredvid AV-systemet i huvudrummet, avstängt som standard så att det inte finns någon pinsam återkopplingsslinga.

Google tillkännager specifika enheter för möten

Series One Desk 27 gmail google meet

Slutligen utökar Google sortimentet av “Series One”-hårdvara som stöder Google Meet. Till skillnad från “Made by Google” hårdvara som Pixel, är Series One-enheter tillverkade av andra företag för att se ut som att de passar Googles designestetik och fungerar främst med Googles mjukvara.

En av dem är Series One Desk 27. Det är en pekskärm designad främst för att fungera som en Google Meet-videokonferensstation, men den har också en enkel USB-C-port och kan fungera som en extern bildskärm för en bärbar dator. När du loggar in kan du använda din soundbar och 5 megapixelkamera med valfri videokonferensapplikation du använder. Google säger att den har en Edge TPU (en anpassad Google-processor) för att lyssna på Hey Googles kommandon, men annars använder den ett standard Intel-chip för sina huvudfunktioner.

Det är definitivt en enhet som riktar sig mer till företagsutrymmen än konsumenthem och kommer till ett högt pris: $1,999 (cirka $10,600).

Series One Panel 65. gmail google meet tv

Det finns också Series One Panel 65, en pekskärms-tv och fungerar lite som Googles egen Jamboard. Google säger att båda kommer att köras på Chrome OS och är “allt-i-ett-mötesenheter”, men utöver det har vi inte massor av specifikationer. Enheterna är tillverkade av Avocor, som gör många andra anpassade mötesenheter. Den kommer att släppas 2022. Prissättning är inte tillgänglig ännu.

Partnerskap med Cisco och integration med Webex

Google samarbetar med Cisco för att säkerställa att hårdvara designad för Google Meet kommer att kunna ansluta till Webex-initierade möten och att hårdvara designad för Webex kommer att kunna ansluta till Google Meet. När det gäller Zoom finns det “inget att annonsera”.

Det har varit mer arbete på Google Workspace under det senaste året än det verkar ha lagts ner på det under de föregående åren, det stora flertalet fokuserade på kommunikation. Det här är fantastiska nyheter för företag och konsumenter som använder alla Workspaces många appar. Men för de av oss som bara vill att Gmail ska förbli bara en e-postapp, kommer det att bli svårare och svårare att behålla det så.

0 Shares