Google tillkännager fristående mötesskärm med Google Chip och Intel

0 Shares

Tillsammans med tillkännagivandet av vad som är nytt i Gmail tillkännagav Google idag också två nya produkter fokuserade på möten på Google Meet. DE Series One Desk 27 det är Series One Board 65. Båda tillverkas av Avocor, men är en del av Series One-programmet, där Google specifikt släpper enheter som är anpassade för Google Meet och andra generalmötesappar. De inkluderar till och med ett anpassat Google Edge TPU-chip samt ett Intel Core i5-chip.

Series One Desk 27 håller möten utan behov av en PC och blir även en bildskärm

Som namnet antyder är Series One Desk 27 en 27-tumsskärm som har anpassade högtalare, mikrofoner, en kamera och en pekskärm. Förutom att använda den som en fristående videokonferensenhet kan Desk 27 även användas som en bärbar datorskärm. Den har en USB-C-kontakt på baksidan och när du dockar den kan din bärbara dator använda den för videosamtal och njuta av 45W USB-C-laddning.

Google tillkännager fristående mötesskärm med Google Chip och Intel 2

Allt detta låter som en dröm att arbeta hemifrån som går i uppfyllelse, men det här är inte riktigt konsumentorienterade enheter. Istället föreställer sig Google dem monterade på väggar i små konferensrum eller sittande vid öppna skrivbord på ett kontor. Och som praktiskt taget all företagsfokuserad hårdvara är inte ens 27-tumsmodellen billig och kostar 1 999 $ (cirka 10 630 R$).

Till skillnad från de flesta företagsfokuserade hårdvara, verkar Series One Desk 27 vara en del av Googles senaste hårdvaruestetik. Kurvorna är utjämnade och soundbaren i botten är täckt med ett naturligt tyg placerat bredvid en Google Home Mini.

Även om den använder Chrome OS för att driva sina fristående Google Meet-funktioner, kan Desk 27 inte riktigt användas som en traditionell allt-i-ett-dator. Men det finns en hel del imponerande teknik för videokonferenser inbyggd – i alla fall jämfört med en vanlig bärbar dator.

5 megapixelkameran har ett 100 graders synfält, har en zoom och en funktion för att automatiskt hålla människor i fokus och har även en integritetsslutare. Det finns åtta mikrofoner som använder Googles TPU och AI för att bli av med omgivande brus.

Själva displayen är en pekkänslig skärm och kan även användas med den medföljande pennan som whiteboard. Det är en 1440p, 16:9-skärm som automatiskt justerar färg och ljusstyrka till omgivande ljusförhållanden.

Vid sidan av denna hårdvara och andra meddelanden från Google Workspace, säger företaget att det har ett partnerskap med Cisco som borde innebära att hårdvara designad för Meet eller Webex kommer att samverka. Således kommer Series One Desk 27 att kunna ansluta till webex-samtal och Webex-specifik hårdvara måste kunna gå med i möten på Google Meet. När det gäller zoomen finns det inget att meddela annat än vad som sitter bredvid enhetens Ethernet- och HDMI-portar: den USB-C-porten som förvandlar Desk 27 till en extern bildskärm.

Även med sina speciella högtalare, mikrofoner och kamera är den väldigt dyr för konsumenterna. Men för företag som har antagit Google Meet över hela företaget kan det vara värt att titta på.

0 Shares