Google Stadia Bridge Mode: Förvandla din smartphone till en gamepad

0 Shares

Google Stadia och bryggläge

Spelupplevelsen med Google Stadia har inte alltid varit så bra som man hade förväntat sig från början. Och vi pratar inte bara om de initiala problemen med frågan om 4K-bildkvalitet eller de ljudförseningar som det fanns när man använder en Chromecast Ultra, också om något konstiga beslut som att begränsa användningen av den officiella gamepaden som enda lägeskontroll när spelar på en tv.

Förvandla din smartphone till en gamepad

Nu verkar den sista punkten vara på väg att lösas, eftersom Google kommer att introducera ett nytt läge som i den senaste versionen av Google Stadia APK heter bryggläge . Och det är, som du kan föreställa dig, ett sätt att brygga mellan Googles tjänst och din tv.

Detta bryggläge använder sig av användarens mobiltelefon för att förvandla den till en gamepad för att interagera med de olika titlarna på plattformen. Något som, som du kan föreställa dig, redan ger tillräckligt med fördel för alla typer av mer avslappnade användare som är intresserade av tjänsten, men vill spela den på TV:n i vardagsrummet och inte på de knappa 6 tum som deras smartphone har.

Så vi måste vara vaksamma för att se när den är aktiverad och kan testas. Även om det mest slående med detta nya bryggläge är att det också kan tillåta användning av kontrollerna som är ihopparade med mobilen. Det skulle vara viktigt för tjänsten, eftersom det säkerligen multiplicerar antalet användare som schemalägger en vistelse eftersom de har en PS5- eller Xbox-kontroller och de är inte lata för att behöva skaffa den officiella Google för att komma åt sin plattform på en skärm med stor diagonal .

Andra nyheter kommer till Google Stadia

Tillsammans med möjligheten att använda smarttelefonen som en gamepad har det också kommit indikationer på två nya funktioner som tjänsten skulle få. Den första är relaterad till kontakter. Google skulle lägga till en möjlighet att integrera dem på plattformen och på så sätt göra det mycket enklare att få kontakt med andra användare du känner och som prenumererar på tjänsten, till exempel för att spela online.

Den andra är en tillgänglighetsfunktion som gör att du kan aktivera eller inaktivera Stadias skärmmeddelanden. Genom att helt enkelt trycka på start- och uppknapparna skulle den här läsaren aktiveras eller inte och skulle hjälpa användare med viss funktionsnedsättning att veta exakt vilka element som finns på skärmen för att bättre kunna navigera genom den, etc.

0 Shares