Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Google Sök uppdateras för att få fler användbara produktrecensioner

Google uppdaterar sin sökmotoralgoritm för att göra produktrecensioner mer användbara, med fokus på “djupgående detaljer” såväl som upplevelseanekdoter som produktens tillverkare inte skulle kunna tillhandahålla.

Förändringarna kommer att rulla ut under de närmaste veckorna, sa teknikjätten i sitt tillkännagivande.

Här är vad det betyder för allmänhetens (något) dämpande förtroende för Google-sökning, såväl som för alla småföretag som hoppas kunna dra nytta av bra recensioner.

Vad Google letar efter nu

De meddelande listade fyra exempel på de typer av kriterier som Google kommer att prioritera i sina ansträngningar att endast visa de mest korrekta och användbara recensionerna.

Dessa fyra kriterier är, för att citera blogginlägget ordagrant:

  • Inkludera användbar djupgående information, som fördelarna eller nackdelarna med en viss artikel, detaljer om hur en produkt presterar eller hur produkten skiljer sig från tidigare versioner
  • Kommer från personer som faktiskt har använt produkterna, och visar hur produkten är fysiskt eller hur den används
  • Inkludera unik information utöver vad tillverkaren tillhandahåller – som bilder, ljud eller länkar till annat innehåll som beskriver granskarens upplevelse
  • Täck jämförbara produkter eller förklara vad som skiljer en produkt från sina konkurrenter

Det här är inte en heltäckande lista, så Google kanske också tittar på andra faktorer. Precis som det alltid går med alla algoritmuppdateringar, håller Google sina kort nära sin väst. När allt kommer omkring skulle en förklaring av den exakta algoritmen göra det möjligt för företagsamma SEO-experter att helt och hållet spela systemet, vilket delvis motverkar poängen med uppdateringen.

Är Google Sök värre?

Denna senaste algoritmförändring kommer mitt i en samling långsamt men stadigt växande rapporter som indikerar att Googles sökmotor – tjänsten som teknikjätten och dess moderbolag Alphabet är mest kända för – har blivit sämre.

Ett populärt blogginlägg, “Google Sök håller på att dö”, sammanfattade dessa känslor i februari och skrev att ökande annonser, buggiga AI-resultat och ökad SEO-gamification allt har lagt sig för att späda på Googles effektivitet. Låt oss hoppas att den här nya uppdateringen är ett tecken på kommande förbättringar.

Produktrecensioner är ett bra ställe att börja förnya Google-sökning, eftersom de är mest sårbara för manipulation av e-handelsjättar och andra företag som hoppas kunna öka försäljningen för en otillfredsställande produkt. Just idag har t.ex. nyheten kom att Sydkoreas antitrustorgan har inlett en undersökning av ett e-handelsföretag, Coupang, på grund av anklagelser om att dess anställda tvingades skriva produktrecensioner för att dra in fler kunder.

Vad det betyder för småföretag

Alla granskare bör vara uppmärksamma på ändringarna och se till att lägga till massor av detaljer och jämförelser med tidigare produktversioner eller liknande produkter.

Små företag kommer dock inte att skriva recensionerna själva, så de behöver inte justera sitt sätt att hantera sin onlinenärvaro. Om Googles algoritm verkligen förbättras kommer de bästa produkterna att stiga till toppen och sälja snabbast – vilket borde vara vad som händer på en sund marknad i alla fall.