Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Google Sök lägger till Hitta och ta bort personliga resultat, SafeSearch suddighet och mer

Google har introducerat några betydande uppdateringar av sin sökplattform, som syftar till att ge användare möjlighet att ta kontroll över sin personliga information, integritet och onlinesäkerhet.

Följande funktioner har implementerats för att förbättra användarupplevelsen och säkerheten:

Det är enklare att hitta och ta bort personliga resultat

Google har avslöjat betydande uppdateringar av verktyget “Resultat om dig”, utformat för att hjälpa användare att hantera sin personliga information och onlinesäkerhet.

Verktyget tillåter användare att begära borttagning av sökresultat som innehåller personliga uppgifter som telefonnummer, hemadresser eller e-postmeddelanden, direkt från Google-appen eller sökgränssnittet.

Det förbättrade verktyget meddelar nu användare när deras personliga kontaktinformation visas i sökresultaten, vilket gör det möjligt för dem att snabbt begära att den tas bort.

Förbättrat familjeskydd

För att förbättra familjens säkerhet har Google introducerat en ny standardinställning som suddar ut explicita bilder, som vuxet eller våldsamt innehåll, i sökresultaten.

SafeSearch-suddarfunktionen rullas ut globalt, och användare kan ändra eller inaktivera den om den inte är låst av en vårdnadshavare eller skolnätverksadministratör.

Dessutom har Google gjort föräldrakontroller mer tillgängliga genom att visa relevant information när användare söker efter termer som “google föräldrakontroll” eller “google family link”.

Uppdaterade policyer för personliga explicita bilder

Google tillåter nu användare att begära att deras personliga explicita bilder tas bort från sökresultaten. Även om innehållet tidigare laddats upp med samtycke men nu publiceras utan godkännande, kan användare begära att det tas bort. Google har förenklat processen för att skicka in begäranden om borttagning och omfattar olika typer av innehåll.

Tillgänglighet

Resultat om dig: Google planerar att introducera en ny instrumentpanel som meddelar användare om sökresultat visar deras kontaktinformation. Instrumentpanelen möjliggör snabb borttagning av dessa resultat direkt från verktyget.

Verktyget “Resultat om dig” är tillgängligt i Google-appen och på webbplatsen google/resultsaboutyou i USA på engelska, med planer på att expandera till andra språk och platser inom kort.

SafeSearch oskärpa: SafeSearch-inställningen för oskärpa är nu tillgänglig för alla användare över hela världen. Det kan justeras eller inaktiveras, såvida det inte har ställts in av en vårdnadshavare eller skolans nätverksadministratör.

Danielle Romain, VP, Trust, Google, tillkännager uppdateringarna, sa:

Vi introducerar nya verktyg och skyddsåtgärder för att hjälpa dig behålla kontrollen över din personliga information, integritet och onlinesäkerhet. Vi förstår vikten av att ha ansvaret för din onlineupplevelse. Dessa nya verktyg och uppdateringar är bara några av de många sätt vi gör Google till det säkraste sättet att söka.