Google skapar “Portal” med nyheter om COVID-19

0 Shares

Genom plattformen Google Trender, Google har lanserat en ny portal där alla nyheter publiceras om covid-19, främst på information om den nationella vaccinationskampanjen som startade idag (18) i Brasilien.

Inom portalen är det möjligt att kontrollera de viktigaste trenderna i sökningar på ämnet, främst på vacciner som är godkända för nödsituationer i Brasilien: CoronaVac och AstraZaneca.

Bland de mest sökta de senaste timmarna i Brasilien är “”; “”, “” och andra relaterade frågor.

Sidan är uppdelad med paneler med olika sökningar. Till exempel finns det en panel med bara nyheter relaterade till sajten som SPs regering skapade för att folk ska föranmäla sig för att bli vaccinerade (det är inte ett möte). Sökningen med fler siffror är termen “Vaccine redan”, med hänvisning till webbplatsen som heter https://www.vacinaja.sp.gov.br/.

covid-19 vaccin

Bland vaccinerna är föga förvånande CoronaVac är mest eftertraktad. Vaccinet som skapats av det kinesiska laboratoriet SinoVac är en fråga; både av människor emot och för dess användning.

Nedan listar vi de viktigaste frågorna som är på väg upp kring covid-19 och deras svar.

När Fiocruz ska börja tillverka Oxford University-vaccinet

RJ:s regering släppte ett uttalande om att Oswaldo Cruz Foundation (Fiocruz) borde börja producera den 20:e de första doserna av vaccinet mot COVID-19 från University of Oxford, utvecklat i samarbete med AstraZeneca-laboratoriet.

Vaccinkalender för coronavirus i Brasilien

Den första vaccinationsfasen kommer att delas in i fyra grupper och bör avslutas under den första halvan. Ordningen blir som följer:

  1. Vaccination påbörjad idag av sjukvårdspersonal. Ursprungsbefolkning som bor i avgränsade länder, personer som är 60 år eller äldre institutionaliserade och personer som är 75 år eller äldre måste också få vaccinet i denna första fas.
  2. Seniorer mellan 60 och 74 år.
  3. Personer med samsjuklighet, det vill säga med sjukdomar som kan förvärra personens hälsosituation vid kontaminering med Sars-Cov-2, viruset som orsakar covid-19.
  4. Utbildningsarbetare, hemlös befolkning, medlemmar av säkerhets- och räddningsstyrkorna, kollektivtransportarbetare och vägtransportörer samt anställda i fängelsesystemet och fångbefolkningen.
  5. Allmänheten.

När kommer vaccinet från Indien

Efter uppskjutningen finns det inget specifikt datum som regeringen är begränsad till att säga “de närmaste dagarna”.

Vem betalade för CoronaVac-vaccinet

Enligt guvernören i delstaten São Paulo, João Dória, var det med resurser från delstatsregeringen, å andra sidan säger hälsoministern att det var federala resurser (betalda av SUS). Enligt R7-portalen visade ministern dokument som bevisade detta.

Vad betyder den totala effektiviteten av ett vaccin?

Den övergripande effektiviteten är potentialen i minska risken för att någon ska utveckla covid-19. Detta är de uppgifter som Anvisa kommer att beakta när ett vaccin godkänns. CoronaVac hade en kritiserad andel på 50,4 % i det här fallet. Det finns också två andra priser på det kinesiska vaccinet: 78 % för att förebygga lindriga fall av coronavirus och av 100 % för måttliga och svåra fall av sjukdomen. Bara för att förstå, forskaren Hugo Fernandes, från State University of Ceará, skämtade på sin Twitter: ”Planet kraschar. De flesta kommer att överleva, men många kommer att dö. Du får en fallskärm som ger dig 100% säkerhet att överleva; 78 % mindre chans att bryta foten och 50 % mindre chans att klia sig i rumpan. Det är den ärliga jämförelsen med Coronavac. Ja, jag accepterar fallskärmen”.

Gå till Google Trends-portalen här med all information om covid-19 på de viktigaste brasilianska webbplatserna. Ställ frågor om vaccination, tillverkare och svar på de mest varierande frågorna i ämnet.

0 Shares