Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Google Pixel 8a Exklusivt: Första titt på det kommande kraftpaketet i mellanklassen med Google Tensor G3-chip

Ämne: Google Pixel 8a Exklusivt: Första titt på det kommande kraftpaketet i mellanklassen med Google Tensor G3-chip

Google gjorde vågor med den senaste lanseringen av sina Pixel 8 och Pixel 8 Pro den 5 september, och de är redo att slå ut på den indiska marknaden nästa vecka. I en tillbakablick till februari, när vi gav en exklusiv titt på Google Pixel 8 Pro, visade sig våra insikter vara perfekta.

Pixel 8 Pro-rendering (vänster) av Smartprix och officiell Pixel 8 Pro-bild (höger).

Nu har vi Google Pixel 8a 360°-video i samband med OnLeaks som avslöjar telefonens design från alla vinklar. Låt oss prata om Pixel 8a-designen i detalj:

Google Pixel 8a 360°-video

Google Pixel 8a vs. Google Pixel 7a: Vad har förändrats i designen?

Kolla in Pixel 8a-renderingen i 5K-upplösning här | Kreditera: Smartprix.com

Som vi kan se från renderingarna har Pixel 8a några mindre förändringar i sin design jämfört med sin föregångare. Dess mest framträdande funktion, kameravisiret, förblir intakt och dess dimensioner kommer in på 152,1 x 72,6 x 8,9 mm, vilket innebär att telefonen kommer att vara lite mindre, mindre bredare och smalare än Pixel 7a, vars dimensioner är 152,4 x 72,9 x 9,0 mm.

Kolla in Pixel 8a-renderingen i 5K-upplösning här | Kreditera: Smartprix.com

På baksidan av Pixel 8a kan du se ett kameravisir som rymmer två kamerasensorer. När det gäller framsidan får vi en Circa 6,1-tums plattskärmsdesign, med en hålkamera utskuren mot toppen av skärmen, med relativt tunna ramar på sidorna och en liten haka på botten.

Kolla in Pixel 8a-renderingen i 5K-upplösning här | Kreditera: Smartprix.com

En av de intressanta förändringarna som man kan lägga märke till från renderingarna är precis som Pixel 8 Pro och Pixel 8, Pixel 8a kommer också att få en omdesignad kropp med rundade hörn, som avviker från den boxiga formen på sin föregångare.

Kolla in Pixel 8a-renderingen i 5K-upplösning här | Kreditera: Smartprix.com

Skärmen verkar också ha ett 2,5D böjt glas ovanpå. USB Type-C-porten och stereohögtalarna är placerade på den nedre kanten, medan den övre kanten upptar vad som verkar vara en ultrabredbandsantenn och hörsnäcka. Strömknappen och volymknappen är placerade på höger kant och Google-logotypen finns på baksidan. Slutligen finns SIM-facket på vänsterkanten. Cellulära antennband är synliga i den övre, vänstra och högra sidokanten av telefonen.

Vad vi vet om Pixel 8a hittills?

I en anmärkningsvärd utveckling redan i augusti dök en Google-smarttelefon med kodnamnet “Akita” upp på Geekbench benchmarking-webbplatsen, som allmänt anses vara den kommande Google Pixel 8a. Enligt Geekbench-listan drivs Pixel 8a av en underklockad variant av Tensor G3-kretsuppsättningen, tillsammans med Mali-G715 GPU. Smarttelefonen är listad med 8 GB RAM och körs på Android 14.

När det kommer till prestanda har Pixel 8a uppnått en enkärnig poäng på 1 218 och en flerkärnig poäng på 3 175. Spekulationerna florerar om att Google kan behålla samma kamerahårdvara men med fokus på ytterligare optimering för Pixel 8a.