Google Pixel 2-garanti: Vad du behöver veta

0 Shares

Den här guiden beskriver allt du behöver veta om Google Pixel 2 och Pixel 2 XL-garantin. Du kan köpa en rekommenderad vårdgaranti direkt från Google för $ 169, vilket ger dig hela två års skydd. Dessutom, efter lanseringen, utökade Google standardgarantin från ett år till 2 år på varje såld Pixel 2 eller Pixel 2 XL.

Så vad har Googles garanti att erbjuda och vad betyder förlängningen för dem som köpte Prefered Care? Vi kommer att gå igenom det och mer i det här inlägget.

Läs: 15 vanliga Pixel 2-problem och hur man fixar dem

Standardgarantin är bra i två år mot tillverkarfel och några andra saker. Det är bara fel och dåliga enheter. Detta är inte en “garanti” eller “försäkring” på det sätt som de flesta tänker på en. Det är vad varje telefon kommer med men förlängs i två år. $ 169 Prefered Care-planen är vad du vill, som täcker allt, och är i grunden en försäkringsplan. Här är vad den har att erbjuda.

Vad är Google Prefered Care?

Prefered Care är en engångsavgift på $ 169 som ger dig extra täckning utöver standardgarantin från tillverkaren. Med Googles Prefered Care har ägare allt de behöver. Från premiumskydd, personlig support, enkla skärmbyten, skydd mot oavsiktliga skador och mer. Inklusive prioriterad service och expertguide och kundsupport.

Läs: 20 bästa Pixel 2 XL-fodral

Det finns en självrisk, men det kommer att rädda dig vid en olycka. Standard gratis 2 års garanti inte. Det täcker bara tillverkarens defekter. Det är en stor skillnad som alla behöver komma ihåg. Vi säger det två gånger för att de båda är två år och vissa blir förvirrade.

Om du vill ha täckning för olyckor och sådant är planen för föredragen vård det bästa alternativet. Naturligtvis är detta en extra kostnad utöver att betala för telefonen. Här är de fullständiga villkoren.

Vad täcker önskad vård?

Med Prefered Care spelar det ingen roll hur din telefon skadas. Så länge du har täckning fixar Google det. Du kan lämna in två anspråk för oavsiktlig skada och betala en avdragsgilla på 99 $ för Pixel 2 eller 129 $ för den större Pixel 2 XL. Denna process går genom Assurant, Googles partner, och de skickar en ersättningsenhet med prioriterad frakt. Vanligtvis med leverans nästa dag.

Så ja, det är tekniskt $ 169 för skyddet och ytterligare $ 99 eller $ 129 för att faktiskt fixa det. Men det slår att spendera $ 850 för en ny telefon.

Om det bara är en sprucken skärm kan du gå in i någon av Googles officiella butiker för reparationsbutiker och få prioritetsstöd och en ersättning på plats. Butikspartnern är UbreakiFix, och här är en lista över platser. Gå in, visa dem din trasiga skärm och önskad vårdplan och få skärmen ersatt.

Klicka här för att starta ett anspråk och få ersatt din Pixel 2 under garantin. Du kan också gå till mydeviceprotect.com för att starta ett anspråk eller kontrollera dina framsteg. Eller ring Assurant på 877-406-4372.

Det andra året av din garanti

Om du inte köper Google Prefered Care-försäkringen för oavsiktlig skada har du fortfarande två års standardgaranti. Detta är bara bra för mekaniska haverier eller tillverkningsfel. Om något går fel är du täckt. Om du sönder din telefon eller har en olycka har du tur. Så fungerar alla smarttelefontillverkarens garanti.

Men med tanke på att Google förlängde garantin till två år känns de som köpte Prefered Care-planen lite lurade. För att åtgärda situationen bekräftade Google att alla Prefered Care-kunder som har ett problem under det andra året INTE kommer att betala en självrisk. Här är det fullständiga uttalandet.

”Om du redan har köpt din Pixel 2 eller Pixel 2 XL från Google Store eller en auktoriserad återförsäljare har du en utökad 2-årsgaranti.

Längden på det föredragna vårdprogrammet förblir densamma. Om du har ett mekaniskt problem med det andra året behöver du inte längre betala en självrisk. Oavsiktlig skada är fortfarande avdragsgill. Om du har köpt Preferred Care och vill ha en återbetalning kan du få full återbetalning på ditt köp av favoritvård i upp till 30 dagar, eller en pro-rankad återbetalning när som helst efter det. ”

Så i princip förblir garantin densamma. Eventuella mekaniska problem i två år kommer att fixas gratis, på Googles dime. Om du har någon oavsiktlig skada måste du betala $ 99 eller $ 129 för att få det rättat.

Hur köper jag en Google Pixel 2-garanti?

Återigen, om din telefon har någon typ av fel eller tillverkningsproblem har du täckt i två år. Om du vill ha alla fördelar med skydd mot oavsiktliga skador, prioritetstjänst, skärmreparationer samma dag och mer, vill du köpa en Prefered Care-plan från Google.

Från det vi ser är det enda sättet att köpa en Prefered Care-plan att lägga till den i din kundvagn när du köper Pixel 2 eller Pixel 2 XL. Vi ser inte ett sätt att lägga till det efter att du redan har köpt telefonen, men vi kontaktar Google för att få klarhet.

Andra detaljer

Googles ersättare kan finnas i tre olika former: en ny telefon, reparerad eller renoverad. Dessutom kan Google utfärda en kontantkredit som motsvarar värdet på ersättningsprodukten.

Sammantaget ger Googles Pixel 2-garanti ägare eller potentiella köpare lite sinnesro att företaget kommer att lösa eventuella problem i två år. Då kan de som vill ha extra skydd mot olyckor och andra situationer köpa det om de vill.

Var försiktig med din nya Pixel 2-telefon. I händelse av en olycka vill du ha en reservplan som vi har beskrivit ovan. Avslutningsvis, överväg ett av dessa 8 bästa Pixel 2 XL skärmskydd för att helt undvika dessa olyckor.

0 Shares