Google minskar förmåner som stora tekniska stöd för en potentiell lågkonjunktur

Google minskar förmåner som stora tekniska stöd för en potentiell lågkonjunktur

Google, ett företag känt för sina påkostade företagsförmåner som free matlagningskurser och massagebehandlingar på plats, har tvingats begränsa de anställdas resor och skära ner på sociala evenemang, inför en eventuell ekonomisk nedgång.

Medan Google fortfarande går med vinst har en nedgång i annonsutgifterna fått företagets vd, Sundar Pichai, att fatta svåra beslut. Förutom att minska de anställdas förmåner har Google nyligen också rapporterat ett anställningspaus och personalnedskärningar kan snart följa.

Men Google är inte ensam. Företag gillar MetaApple och Amazon har alla tvingats göra nedskärningar under de senaste månaderna för att förbli konkurrenskraftiga – och experter förutspår att det värsta fortfarande kan komma.

Google slår ner på resor och evenemang för anställda

Under hela tjugotalet användes Google i huvudsak som en synonym för företagsförmåner. Företaget blev ofta dubbat som en “lekplats för vuxna” och vann Fortunes titel “Bästa företag att arbeta för” totalt åtta gånger, och företaget banade vägen för arbetsplatsförmåner.

Men även om Googles förmånsprogram fortfarande inte är något att nosa på, har företaget tvingats ansluta sig till andra företags led och ta makten över de anställdas utgifter.

Enligt en färsk rapport från ‘Information’ instruerades de i ett e-postmeddelande som nyligen skickades till Googles högre chefer att begränsa anställdas resor till “affärskritiska resor”. Sociala funktioner, team offsite-möten och resor till personliga evenemang som erbjuder ett virtuellt alternativ kommer också att läggas in i veto, enligt den läckta källan.

En talesperson för Google berättade för Business Insider att de “nyligen delade vägledning om att ta ett ansvarsfullt tillvägagångssätt för kostnadshantering, inklusive resor och evenemang”, och att “olika produktområden och funktioner implementerar detta på ett sätt som fungerar bäst för deras team.”

Innebär Pichais plan att “förenkla företaget” uppsägningar?

Tyvärr, när en nationell lågkonjunktur hägrar, överväger företagets VD, Sundar Pichai, att skära ner mer än resekostnader och sociala tjänster.

Enligt läckta ljudmeddelanden från Googles senaste möte med alla händer, presenterade Pichai en plan för att “förenkla företaget” för att förbättra de anställdas produktivitet. Vid årets kodkonferens fördubblades Piachi och antydde att nedskärningar av produkter och personal kan göras för att “förbättra Googles effektivitet med 20 %”.

“Ibland finns det områden att göra framsteg på [where] du har tre personer som fattar beslut, att förstå det och få ner det till två eller en förbättrar effektiviteten med 20 %.” – Googles vd, Sundar Pichai

När han talade på konferensen förklarade Pichai att företaget har blivit “långsammare” efter att antalet anställda ökat.

Därför, för att påskynda resultaten eftersom resurserna fortfarande är begränsade, överväger Googles chefer nu att minska personalen och kombinera stora appar som YouTube Music och Google Play Music till en produkt.

Hur reagerar resten av Big Tech?

Medan Googles aktier fortfarande presterar ganska bra, har ett plötsligt fall i annonsutgifterna gjort att dess intäkter och intäkter har varit svagare än väntat under de senaste två kvartalen i rad.

Men Google är inte det enda stora teknikföretaget som har påverkats av stigande inflation, stigande räntor och en nedgång i konsumenternas utgifter. Från massuppsägningar och anställningsstopp till seismiska budgetnedskärningar, ett antal stora teknikföretag har tvingats dra åt svångremmen när de rustar för en oviss framtid.

Leveransjuggernaut, Amazon, har nyligen minskat häpnadsväckande 10 000 anställda och tvingats överge dussintals av sina befintliga och planerade amerikanska anläggningar, vilket resulterar i nästan 25 miljoner kvadratmeter oanvändbart utrymme.

Dessutom meddelade Facebooks moderbolag Meta nyligen att det kommer att minska anställningen för de flesta mellan-till-senior nivå positioner, efter en budgetnedskärning på 3 miljarder dollar tidigare under året.

Slutligen har stora företag som Apple, Microsoft och Peloton alla nyligen gjort nedskärningar i personalen, med fler uppsägningar inom sektorn som förväntas ske under de kommande månaderna.

För att hålla dig uppdaterad med hur stor teknik reagerar på den ekonomiska nedgången, läs vår guide till teknikföretag uppsägningar 2022.

Relaterade Artiklar

Back to top button