Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Google Meet introducerar Live-Sharing Games och Spotify

Google Meets nya funktioner

Som en del av att slå samman Google Meet och Google Duo uppgraderas videosamtalsplattformen. Enligt Googles blogg kommer detta att inkludera att ge alla användare enkel åtkomst att schemalägga och gå med i möten direkt, tillämpa virtuella bakgrunder och använda chatt under möten, samt tillhandahålla nya interaktiva livedelningsfunktioner.

Den nya sviten av funktioner för livedelning – som fortfarande innehåller omröstningar och frågor och svar – kommer att göra möten mer engagerande genom att lägga till roliga sätt för deltagarna att interagera med videor, låtar och spel.

“Oavsett om du tittar på videor på YouTube, kurerar en spellista på Spotify, turas om medan du spelar spel som Heads Up!, UNO! Mobil eller Kahoot! under en isbrytare kommer alla att kunna vara med i händelserna.” – Google

De nya funktionerna kommer att vara tillgängliga för alla Google Meet-användare så snart de uppdaterar appen, och kan nås genom att klicka på menyraden med tre punkter, i det övre högra hörnet av appen, under den nya fliken Aktiviteter. Väl där kommer användare att kunna dela en aktivitet som de väljer genom att klicka på aktivitetsikonen och välja att gå med i en gruppsession.

Vissa delade aktiviteter, som Spotify, kommer bara att vara tillgängliga för Spotify Premium-kunder, men de flesta spel och aktiviteter kommer att vara tillgängliga för alla i ditt team.