Google Maps: 9 hemliga funktioner som du kan använda i appen

0 Shares

DE Google kartor det är ett mycket använt verktyg och anses till och med vara gammalt av vissa människor. Men det finns fortfarande många saker som folk inte vet om, låt oss titta på några dolda Google Maps-tips.

I den här artikeln hittar du:

9 hemliga Google Maps-tips

1. Var parkerade jag?

En sak som händer alla, och det måste verkligen ha hänt dig, är att inte komma ihåg var du parkerade din bil. Kanske har du lämnat din bil på en plats med många parkeringsplatser eller inte har ett särskilt bra minne att komma ihåg.

När du har parkerat din bil öppnar du Google Maps och trycker på parkeringen du befinner dig på. Välj alternativ spara parkeringsplats, förutom att spara kan du lägga till mer information som anteckningar, foton och videor för att komma ihåg var du lämnade bilen.

Spara platsen du parkerade på Google Maps

När du är klar med dina saker kommer du att kunna öppna Google Maps och enkelt hitta parkeringsplatsen du lämnade bilen på.

2. Tidsresor

Visste du att tidsresor är möjliga inom Google Maps? På själva kartan väljer du en plats du vill ha och se platsen i Street View-formuläret.

resa tillbaka i tiden med flera år

Klicka sedan på klockikonen i det övre vänstra hörnet. Beroende på plats kan du resa till flera olika år och till och med se byggnader innan de är färdiga.

3. Vilken riktning tar jag mig härifrån?

Den här funktionen är användbar i städer med tunnelbanor. När du går av en tunnelbana vet du förmodligen inte vilken riktning du ska gå för att gå av. Eller i andra fall, där du måste gå ut för att komma till rätt gata.

lokalisera med blå stråle

Om du tittar noga på dess blå knapp på Google Maps kommer du att märka ett blått band, det här bandet visar dig exakt vilken väg du är vänd. På så sätt blir det lättare att hitta och veta vart du ska gå, så se på kartan vart du ska gå efter orienteringen av dess ikon i appen.

4. Missa inte kollektivtrafiken

Google Maps visar inte bara kollektivtrafik för att komma till en punkt på kartan, den kan också anpassa sig till avgångstider och meddela dig att inte missa något.

Anpassa allt efter eget tycke och kom inte för sent

Det går att anpassa tidtabell, rutter och vilken typ av kollektivtrafik man önskar. Justera och konfigurera allt efter eget tycke, välj sedan det bästa alternativet som kommer att visas och nu kommer du inte att försenas längre.

5. Speciell navigering i virtuell verklighet

Om du är helt vilse på kartan och du har provat allt, kan Google Maps hjälpa dig att använda virtuell verklighet. För det, definiera din rutt och välj alternativet att gå, efter att ha tittat på kartan välj alternativet Live View.

Klicka på Live View för hjälp

Om din mobiltelefon stöds måste du flytta runt kameran. Efter det kommer alla element att vägleda dig att visas i virtuell verklighet och kommer att guida dig.

6. Använd inkognitoläge

Om du inte vill bli spårad av någon och du vill åka någonstans kan du aktivera inkognitoläget i Google Maps. Gå till användarikonen i det övre högra hörnet och aktivera inkognitoläget.

Följ samma steg för att inaktivera detta läge. Med den påslagen kommer du att kunna navigera var som helst utan att behöva oroa dig för att bli spårad.

7. OK Google, använd röstkommandon

Om du kör bil och behöver veta lite information kan du beställa med Google Assistant. Så säg det magiska ordet Ok Google och det kan säga saker som:

  • Vilken väg är det här?
  • Vad är min nästa tur?
  • Är vi där än?
  • Hjälp!
  • Bensinstationer i närheten.
  • Visa lista med vägbeskrivningar.
  • Visa ruttöversikt.
  • När [nome do lugar] stänga?

På så sätt blir det lätt att ha all information du behöver, utan att ta handen från ratten.

8. Kommer på åkattraktioner

Google Maps visar ridalternativ

När du väljer en plats du vill åka till, ser du flera sätt att ta sig dit. En av dem är resan, när du väljer detta läge kommer värdena att visas, och alternativ som Uber och 99. När du väl har valt ett av alternativen kan du öppna direkt i applikationen om du redan har installerat den, om inte, du måste installera den.

9. Tillgänglighetsalternativ

Google Maps visar tillgänglighetsalternativ när du känner till och besöker vissa platser. När du anger information om en viss plats du vill åka till trycker du på mer information. Därefter visas tillgänglighetsinformation för platsen, detta underlättar innan du når en viss plats.

Visste du till dessa hemliga Google Maps-tips? Använder du ofta den här appen i din vardag? Låt oss veta i kommentarerna.

0 Shares