Google Lens-uppdatering ger “Kopiera till dator”, textöversättning och snabb konceptsökning

Under åren har Google Lens blivit mycket bättre på att använda sin AI för att känna igen text och bilder från en smarttelefonkamera och tillhandahålla kontextuell information. Idag släppte de en ny uppdatering som ger tre nya funktioner; förmågan att snabbt kopiera text till en dator, textöversättning och uttal, och förmågan att snabbt slå upp begrepp.

Den första funktionen i den här uppdateringen är ganska imponerande och praktisk. Med hjälp av Google Lens kan en användare kopiera text från handskrivna anteckningar direkt till en dator. För att göra detta, när en användare klickar på ett foto av sina anteckningar, kan de välja den text de vill kopiera och objektivet ger möjlighet att kopiera det efter att ha känt igen texten. Den kopierade texten kan klistras in i alla Chrome-webbläsare där användaren är inloggad.

Den andra funktionen är till hjälp för alla som försöker lära sig ett nytt språk under pandemilåset. Om användaren pekar Lens på en text på ett annat språk än engelska, kommer den automatiskt att översätta texten och erbjuda sig att uttala vilken markerad text som helst så att användaren kan lära sig att säga den. Denna funktion stöds för över 100 språk inklusive spanska, kinesiska etc.

Den tredje funktionen i den här uppdateringen är mindre men ändå hjälpsam. Om en användare hittar ett ord eller en fras som de inte förstår, klickar du på ett foto av det med Google Lens för att få snabba Googles sökresultat, där användaren kan få mer information om ämnet.

Alla dessa funktioner kommer att finnas tillgängliga för Android-användare och iOS-användare från och med idag, förutom Lyssna som kommer till iOS senare. Google Lens finns tillgängligt i Play Store för Android och i iOS Google App i App Store.

Källa

Relaterade Artiklar

Back to top button