Google lanserar SOS-varning för Novel Coronavirus in Search

0 Shares

Roman Coronavirus som sprider sig i flera delar av världen har nu förvandlats till en nödsituation över hela världen. Världshälsoorganisationen (WHO) har släppt viktiga informations- och säkerhetsåtgärder för att ta itu med Coronavirus och nu har Google också gått in för att hjälpa människor. Google har nu lanserat en SOS-varning för Novel Coronavirus in Search.

SOS-varningen som lanserades av Google med Världshälsoorganisationen (WHO) hjälper användare att enkelt få tillgång till resurser relaterade till Coronavirus. Från och med idag, när användare söker efter relaterad information på Google Sök, kommer den att visa säkerhetstips, information, resurser och Twitter-uppdateringar från WHO.

Att söka efter “coronavirus” visar ett kort som läser “2019 Novel Coronavirus SOS Alert” och låter användare dela direkt. Först visas topphistorier som följs av lokala uppdateringar, hjälp och information, säkerhetstips och slutligen resultat från andra webbplatser. Säkerhetstipsen kommer från who.int och några säkerhetstips som visas inkluderar “Rengör händerna med tvål och vatten eller alkoholbaserad handgnidning”, “Tillaga noggrant kött och ägg” och mer relaterade tips.

Med tanke på situationen med Novel Coronavirus nu kommer Googles SOS Alert att vara användbart för många människor.

Källa

0 Shares