Google lanserar Pixel 2 och Pixel 2 XL: kraftfull men tveksam design

0 Shares

De är inget nytt för någon, eftersom allt om dem redan hade läckt ut. Hur som helst, vi var fortfarande nyfikna. Google har precis introducerat nya Pixel 2 och Pixel 2 XL, företagets nya smartphones med kraftfull hårdvara, bättre kameror, högt pris och en design som inte passar alla.

Pixel 2 är praktiskt taget identisk med sin föregångare på utsidan och ändrar bara några få detaljer på baksidan. Pixel 2 XL hade förbättringar. Dess skärm har vuxit från 5,5 tum till 6 tum, men nu med ett bildförhållande på 18:9. Den har få kanter, i verkligheten är designen baserad på LG V30, trots allt är LG dess tillverkare, medan Pixel 2 är tillverkad av HTC, som nu tillhör Google.

google pixel 2

Båda smarttelefonerna har OLED-skärmar, vattenskydd (IP67), integration med Google Assistant och snabb batteriladdningsteknik, som gör att du kan fylla batteriet på en annan smartphone genom en adapter. Fingeravtrycksläsaren är den snabbaste på marknaden, enligt Google (även om jag har svårt att slå Mi6 och OnePlus 5).

Eftersom hårdvaran för närvarande är balanserad mellan alla tillverkare har Google återigen fokuserat mest på kameror. Enligt dem nådde Pixel 2 98 poäng i DxOMark, vilket lämnade efter sig den nuvarande ledande iPhone 8 Plus. Lämnar även Galaxy Note 8 bakom sig. För att uppnå detta resultat har smarttelefonen en 12 megapixel sensor och optisk bildstabilisering i f/1.8-bländarobjektivet. Kom ihåg att den ursprungliga Pixel redan var ledande i segmentet, även utan optisk stabilisering.

google pixel 2 kamera

Kameran stöder vissa mjukvarutrick: den låter dig lägga till emojis och tredimensionella objekt till foton och videor genom förstärkt verklighet; har en funktion som heter Motion Photos, som spelar in tre sekunders video före och efter varje foto för återkallelse; och ett porträttläge som suddar bakgrunden (bokeh) genom programvaran. Eftersom båda inte har en andra kamera.

Kom ihåg att förutom skärmen delar de all övrig hårdvara: Snapdragon 835-processor, g4GB RAM,

Inuti har båda en Snapdragon 835-processor, 4 GB RAM, 64 eller 128 GB lagring och 2 700 mAh (Pixel 2) och 3 520 mAh (Pixel 2 XL) batterier. De har även stereohögtalare och Android 8.0 Oreo, med säkerhetsuppdateringar garanterade i minst 3 år. Pixel 2-skärmen är en 5-tums (1920×1080 pixlar) AMOLED, medan Pixel 2 XL har en 6-tums (2880×1440 pixlar) pOLED med ett bildförhållande på 18:9.

Som för en generation sedan är de inte billiga. Pixel 2 kommer att sälja för US$ 649, medan storebror Pixel 2 XL går för ett lågt pris på US$ 849. Dessa priser är för 64 GB versioner, om du vill ta 128 GB, lägg ytterligare 100 dollar på toppen. Kom ihåg att ingen av dem har en micro SD-kortplats. I USA, de är redan och förförsäljning, i Brasilien kan det komma som landet är listat för att äntligen ta emot Google Store.

0 Shares