Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Google lägger till nya funktioner för att undvika spridning av felaktig information och tillhandahålla autentiska fakta

Googles sökmotor får några fördelaktiga funktioner som hjälper till att förhindra spridning av felaktig information. Dessa funktioner tjänar till att effektivt verifiera informationens riktighet.

Denna uppdatering är ett svar på företagets åtagande på 10 miljoner dollar för att bekämpa desinformation om verkligheten och sanningen i Ukrainakriget. Detta initiativ är resultatet av samarbeten med tankesmedjor och organisationer i det civila samhället för att utföra regionspecifik forskning om desinformation och desinformation, samt ekonomiska bidrag till nätverk för faktakontroll och ideella organisationer.

Dessutom uppger Google att de har stärkt faktakontrollen globalt genom Google News Initiative genom att samarbeta med organisationer som International Fact Checking Network (IFCN), Comprova, #FactsFirstPH, etc.,

Googles nya funktioner för autentisk kontroll av fakta:

▶ Sök visar automatiskt ett meddelande i dina sökresultat när mer information ännu inte är tillgänglig eller ännu inte kommer. Det kommer att finnas meddelanden som också kommer att innehålla tips som hjälper dig att utvärdera information online – som påminner dig om att du kan kontrollera om en källa är betrodd i ett ämne, eller komma tillbaka senare när det finns mer information tillgänglig. Från och med idag i USA kommer dessa meddelanden även att innehålla tips som hjälper dig att utvärdera information.

Google introducerar också ett sätt att hjälpa dig att identifiera berättelser som ofta har citerats av andra nyhetsorganisationer. Etiketten kommer att visas på “Top Stories”. Du kommer att kunna hitta den på allt från en undersökande artikel, till en intervju, till ett pressmeddelande eller en lokal nyhet. Det lanseras snart på mobilen på engelska för USA

Med Google Fact Check Explorer kan du söka i olika ämnen för faktakontroller. Det här verktyget samlar in mer än 150 000 faktakontroller från välrenommerade utgivare från hela världen. När du bläddrar i Google Nyheter kan du se nyligen faktagranskade påståenden relaterade till dagens toppartiklar.

Du skulle kunna läsa om vilken sida du besöker direkt, vilket ger en känsla av hur den specifika sidan beskriver sig själva, med deras egna ord. Tryck bara på de tre prickarna på ett sökresultat och klicka på länken “mer om den här sidan”. Klicka på länken “Om det här resultatet” för att lära dig mer sammanhang om ämnet. Den här funktionen kommer snart att vara tillgänglig för alla engelskspråkiga sökningar över hela världen.

Källa