Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Google kommer att certifiera spelenheter genom ett nytt program

När vi pratar om videospelsindustrin vet vi att vi pratar om mycket pengar. Flytta miljontals euro, det beräknas generera cirka 90 miljarder dollar 2021. Med 2,4 miljarder människor som förväntas spela mobilspel i slutet av 2019, har många företag lanserat så kallade “gaming”-telefoner. Bland dessa företag finns Asus, Razer, Xiaomi, Nubia, etc.

I linje med denna växande trend av telefoner avsedda speciellt för spel, Google har startat ett nytt program som heter “Gaming Device Certification” (Certifiering av spelenheter, översatt till spanska) som kommer att säkerställa att telefoner listade som spel som kommer att släppas i framtiden fungerar smidigt, förutsägbart och stödjer de senaste spel-API:erna.

Gaming Device Certification, den nya Google-certifieringen

Ny information om certifieringen av Googles spelenheter kommer via en läckt kopia av version 7.0 av Google Mobile Services-dokumentet (GMS) från det amerikanska företaget daterat den 3 september, med tillstånd av XDA.

Google-Gaming-Device-Certification

GMS-dokumentet anger i princip de tekniska kraven som företag måste följa om de vill få godkännande för att förinstallera Googles svit av appar och tjänster, som bland annat Google Play och Google Play Service.

När det gäller certifiering av enheter avsedda för spel fastställs i avsnitt 13.14 i GMS-dokumentet de regler som företag ska följa. Styr användningen av alla processorer och förhindrar oväntad termisk strypning (bättre känd som “thermal throttling” på engelska), för att undvika konstigt beteende, ha en GPU som kan hantera alla spel, den senaste API-generationen och allokera rimliga mängder RAM så att processer inte dödas eller stoppas oväntat.

» Det kommer att intressera dig: Alla Android-spel och telefoner som stöder höga uppdateringsfrekvenser på upp till 120 Hz

Som XDA påpekar, utan tidigare versioner av GMS-dokumentet för att göra en jämförelse vi kan inte veta hur ny spelenhetscertifiering är. Men med tanke på att det fanns en jobbansökan på Linkedin som efterlyste en programansvarig för utvecklarrelationer för “Android Gaming Device Certification” redan i juni i år, verkar det som ett relativt nytt krav som Google Mobile har lagt till.

Så vitt vi vet, ingen telefon på marknaden hittills har certifierats som en spelenhet. Vi hoppas att det ändras snart för att se vad som är standarden för att betrakta den som idealisk för spel från Google. Vi tror att det helt enkelt är en modefluga, och alla avancerade enheter kan hantera vilken juice som helst på marknaden idag.

apple-arcade-gaming-smartphone

Det kan vara mer avsett för nya streamingspelplattformar som Google Stadia, även om laddningen av spelet skulle ske på företagets servrar och inte på den mobila enheten. | Font:

Nyhetsbrev ikon

Vill du få den bästa informationen om teknik?.

Njut av varje veckas enastående nyheter direkt i din inkorg för att alltid vara informerad.