Google kommer att använda mobiltelefon för att identifiera hudsjukdomar

0 Shares

Den senaste intrånget av Google in healthcare är ett webbverktyg som använder artificiell intelligens för att hjälpa människor att identifiera hud-, hår- eller naglartillstånd. Företaget förutsåg verktyget vid I/O-evenemanget som startade idag (18), och säger att de hoppas kunna lansera en pilot senare i år.

Människor kan använda telefonens kamera för att ta tre bilder av problemområdet – till exempel ett utslag på armen. De kommer sedan att svara på en rad frågor om din hudtyp och andra symtom. Verktyget ger sedan en lista över möjliga tillstånd från en uppsättning av 288 som är tränade att känna igen hudproblem, tack vare AI (Artificial Intelligence). Det är dock värt att understryka att de inte har för avsikt att diagnostisera problemet, sa företaget i ett inlägg på sin blogg.

google hudsjukdomar

Google bestämde sig för att ta itu med hudtillstånd med hjälp av artificiell intelligens på grund av dess utbredning, säger Karen DeSalvo, hälsodirektör på Google Health. “Folk kommer till Google för att ställa frågor om hudåkommor. Vi får cirka 10 miljarder förfrågningar per år om hudåkommor”, sa hon i en intervju med portalen. Naturligtvis kan experter hjälpa människor att avgöra om det är enkelt eller tyder på ett allvarligare tillstånd, men det finns en brist på hudläkare runt om i världen. DeSalvo hoppas att detta verktyg kan hjälpa dig att snabbt få korrekt information om potentiella tillstånd, utan att behöva lägga timmar på att göra din egen online-forskning.

Teamet tränade modellen på miljontals bilder som visar de vanligaste hudtillstånden, tusentals fler bilder av frisk hud och 65 000 bilder av kliniska miljöer. Modellen tar hänsyn till faktorer som ålder, hudtyp, kön och ras när den föreslår möjliga tillstånd. När den testades på nästan 1 000 bilder av hudåkommor från en mängd olika patienter, säger Google att det identifierade det korrekta tillståndet i de tre bästa förslagen 84 % av gångerna. Dessutom identifierade den det korrekta tillståndet som ett av de möjliga problemen 97 % av gångerna.

Det nya systemet bygger på Googles tidiga arbete med hjälp av artificiell intelligens för att identifiera hudtillstånd. Företaget publicerade den första iterationen av sitt djupinlärningssystem för ett år sedan. Den här artikeln visade att systemet kunde identifiera 26 vanliga hudtillstånd lika exakt som hudläkare och med mer noggrannhet än primärvårdsläkare. I april publicerade företaget en annan studie som visar att systemet kan hjälpa icke-dermatologer att diagnostisera hudtillstånd mer exakt.

Google arbetar också med ett forskarteam från Stanford University för att testa hur väl verktyget fungerar i en hälsovårdsmiljö.

Företaget har erhållit ett märke för medicintekniska produkter av klass I för verktyget i Europeiska unionen, vilket betecknar det som en medicinteknisk produkt med låg risk. Det har inte utvärderats av US Food and Drug Administration.

0 Shares