Google introducerar Google News Showcase för nyhetspublikationer i Indien

0 Shares

Google har meddelat lanseringen av ett nytt initiativ i Indien som heter Google News Showcase för Google News-appen. Genom initiativet syftar Google till att ge nyhetsorganisationer ett nytt sätt att interagera och engagera sig med läsare i Indien.

Google News Showcase är ett nytt online-upplevelse- och licensprogram som gör det möjligt för nyhetsorganisationer att samla nyhetsinnehåll av hög kvalitet och visa dem i Google News-appen. Målet bakom detta initiativ är att skapa en bättre koppling mellan läsare och nyhetspublikationer. Det här samlade nyhetsinnehållet visas som paneler på både Googles plattformar för nyheter och upptäckter.

Google kommer också att betala deltagande nyhetsorganisationer för att ge läsare tillgång till ett begränsat antal betalväggigt innehåll, med hopp om att uppmuntra läsarna att prenumerera på just den nyhetspublikationen.

Vid lanseringen kommer Google News Showcase att visa kuraterat innehåll från 30 nyhetsförlag inklusive nationella, regionala och lokala nyhetsorganisationer som The Hindu Group, HT Digital Streams Ltd, Indian Express Group, ABP LIVE, India TV, NDTV, Zee News, Amar Ujala , Deccan Herald, Punjab Kesari, The Telegraph India, IANS (Indo Asian News Service) och ANI.

Funktionen lanseras först med stöd för innehåll på engelska och hindi. Google planerar snart att ge stöd för fler indiska språk.

0 Shares