Google History: Vad du ska göra för att kryptera den med lösenord

0 Shares

Varför det är viktigt att skydda våra konton

Alla konton som vi skapar på Internet måste vara ordentligt skyddade. Vi måste skapa ett lösenord som är starkt, som förhindrar intrång av inkräktare. Vi bör aldrig lämna våra register oskyddade.

Google historik

Det måste beaktas att vår personlig information har stort värde på webben. Detta kommer att få en eventuell inkräktare att samla in information som kan läggas ut till försäljning på Internet, använda den för att attackera våra kontakter på sociala nätverk, skapa personliga nätfiskekampanjer …

Allt detta betyder att vi alltid måste skydda alla konton korrekt på internet. Detta gäller även för de olika program och tjänster som vi använder och där vi kommer att lagra personligt innehåll eller data som kan relatera till oss.

Vid många tillfällen kan vi göra misstag när vi skyddar ett register eller en enhet. Ibland räcker det inte att bara skapa en nyckel, eftersom det kan finnas läckor. Detta gör det intressant att tillämpa tvåfaktorsautentisering när det är möjligt. Detta kommer att lägga till ett extra lager av säkerhet. Men något som utan tvekan inte kan saknas är att ha en periodisk genomgång och ändra åtkomstkoden då och då och på så sätt undvika ett eventuellt läckage som kan drabba oss.

Steg för att skydda Googles historik

Vi har nämnt vikten av att alltid skydda våra konton eller vilka tjänster vi än använder. Nu ska vi förklara vad vi ska göra skydda Googles historia . Sökjätten kommer att lagra det vi tidigare sökt efter. Det kommer att spara vår aktivitet för att erbjuda oss mer personliga resultat och även så att vi själva skaffar viss data.

Google låter dig skydda denna information. Det tillåter oss att kryptera historiken och på så sätt förhindra en eventuell inkräktare från att komma åt data som vi har sparat. Detta kan vara mycket användbart för att alltid bevara integriteten.

Det första vi måste göra för att skydda Googles historik är att logga in med vårt konto. Väl inne måste vi klicka på ikonen Inställningar och gå in Hantera ditt Google-konto .

Därefter måste du i menyn till vänster klicka på Data och anpassning. Det är det tredje alternativet som visas. Vi måste gå ner tills vi ser aktivitet och tidslinje. Där måste du klicka dig vidare Min aktivitet .

Actividad y cronologia de Google

Ett nytt fönster öppnas automatiskt. Där måste vi klicka Hantera verifiering av Min aktivitet .

Gestionar verificación de cuenta

Vi måste kontrollera alternativet för Behöver ytterligare verifiering . Vi måste helt enkelt slå spara.

Verifiering ytterligare Google

Från och med det ögonblicket kommer Google att be oss om kontolösenordet för att kunna se aktivitetshistoriken. Om till exempel någon har tillgång till vår dator eller om vi lämnar kontot öppet på arbetslaget, skulle det vara nödvändigt att ange åtkomstkoden för att visa historiken.

Tips för att skydda ditt Google-konto

Men vi vill ge några fler tips för att skydda vårt Google-konto. Vi talar på ett allmänt sätt, några rekommendationer för att förhindra inkräktare som kan äventyra vår integritet. Vi behöver allt för att hållas i god form.

Skapa ett starkt lösenord

Skapar en nyckel som är starkt och tillräckligt komplext kommer att vara viktigt. Det betyder att vi måste skapa ett unikt lösenord, som har bokstäver, siffror och andra speciella symboler. Allt detta förutom slumpmässigt. Vi bör aldrig använda samma som vi redan använder i andra tjänster.

I slutändan är detta den huvudsakliga barriären som gör att vi kan hålla inkräktare utanför. Vi ska ha ett bra skydd och på så sätt minska risken så mycket som möjligt. Vi kan använda nyckelhanterare för att hjälpa oss att skapa starka lösenord.

Aktivera tvåstegsautentisering

Men lösenordet är inte den enda säkerhetsbarriären vi kan ha. Det finns fler och fler tjänster som vi kan använda tvåstegsautentisering . En av dem är Google-kontot. Vi kan lägga till detta extra lager för att skydda vårt konto.

För detta måste vi gå in en gång till i Inställningar. Senare går vi till Säkerhet och klickar på Verifiering i två steg. Vi måste konfigurera det som vi vill, eftersom vi kan ta emot ett SMS med en kod eller till och med använda en applikation på mobilen.

Verificación en dos pasos de Google

Använd officiella appar

En mycket viktig fråga som vi måste ta hänsyn till är att använda officiella ansökningar . Det är sant att vi idag kan räkna med många tredjepartsprogram som erbjuder möjligheten att surfa på nätet, logga in eller använda olika funktioner, men utan att bli officiella program.

Om vi ​​använder den här typen av programvara riskerar vi att använda något som har modifierats av uppsåt. Vi vet inte riktigt vem som kan ligga bakom det verktyget. Detta gör det mycket viktigt att alltid välja legitima, officiella program.

Sunt förnuft

Å andra sidan är ytterligare en punkt som vi kan ta hänsyn till för att skydda vårt Google-konto sunt förnuft . Vi bör aldrig göra misstag som att logga in via en länk som kan vara osäker eller ladda ner program från webbplatser som inte är legitima.

De flesta cyberattacker kommer att kräva användarinteraktion. De kommer att behöva att vi klickar någonstans eller laddar ner någon farlig fil. Därför, om vi behåller sunt förnuft hela tiden kommer vi att ha mycket att skydda vårt Google-konto eller någon annan tjänst som vi använder på Internet.

I slutändan kan vi på detta sätt skydda Googles historia . Vi har nämnt vikten av att hålla ditt konto säkert och även några rekommendationer för att undvika problem när som helst.

0 Shares