Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Google har dödat sin Play Movies-app på några smarta TV-apparater – här är vad du ska göra nu

Google har meddelat att de kommer att stänga sin Google Play Movies & TV-app på Roku-strömmande enheter och Samsung, LG och Vizio smart-TV från 15 juni.

Företaget meddelade först ändringen på sin supportsida förra månaden.

“Från och med 6/6/2021 kommer appen Google Play Filmer och TV inte längre att finnas tillgänglig på Roku, Samsung, LG och Vizio smarta TV-apparater”, säger Google. “YouTube-appen blir ditt nya hem för filmer och program”.

Nu kontaktar Google användare direkt för att säkerställa att de är medvetna om dessa förändringar och vad de kan göra nu.

Enligt en skärmdump delad av Lilputing på Twitter kommer användarna att fortsätta ha tillgång till alla sina tidigare inköp och kunna köpa och hyra filmer via YouTube. Google erbjuder en gratis kredit till användare som påverkas av förändringen som en “tack” gåva för att använda tjänsten.

Så här får du tillgång till dina köp på Google Play TV och film framöver.

För att se dina Google Play-filmer och TV-köp på din Roku, Samsung, LG eller Vizio smart TV måste du först installera YouTube på din enhet.

Följ sedan stegen nedan:

  • Logga in i appen med dina vanliga inloggningsuppgifter för Google Play Filmer och TV
  • Klicka på fliken “Bibliotek”
  • Välj “Dina filmer och program” för att få tillgång till dina inköp

Du kommer också att kunna se dina Play Family Library-köp och kan fortsätta att dela titlarna med din familj. Det är dock viktigt att notera att framtida köp som görs via YouTube inte stöder funktionen för familjedelning.

YouTube stöder inte heller Google Play Watchlists, vilket innebär att du måste ställa in YouTube-spellistor framöver.

Appen stöder dock Google Play-krediter, vilket innebär att du kan fortsätta använda dem (och din gratis “tack” -kredit) för att göra inköp via YouTube.

För fler YouTube-tips, kolla in våra guider för hur du överför ditt Google Play Music-bibliotek till YouTube Music, hur man slingrar YouTube-videor och hur man berättar om ditt YouTube-innehåll riskerar att bli upphovsrättsskyddat.